Kéthónapos kisfiam, anyatejes, nem hajlandó aludni a kocsiban. Eddig volt hogy aludt 3 orat is séta közben, most meg csak sir. Mi lehet a megoldás?
Ezt csak ő tudja :) Te pedig azért vagy az anyukája hogy kitaláld.
Leírom a tapasztalatokat,ill. hogy mire gondolok.
Lehet hogy oldalon vagy hasra szeretne feküdni (nekem a lányom kocsiban egy ideig csak úgy aludt el)
Vagy egy picit puhább pléd kellene neki.
Fázhat/melege lehet.
Esetleg még a poci is közrejátszhat.
De lehet hogy csak nem álmos és anya hiánya van :)
Nézd. Így utólag könnyű okosnak lenni nagyon, de én mindig azt mondom, hogy ez valahogy úgy működik, hogy van neked egy elképzelésed meg van a babának egy "elképzelése"... ami fontos abból ne engedj (nekem ilyen volt, hogy saját szobájában aludjon), de a többit kezeld rugalmasan: igyekezz elérni azt ahogy te gondolod, terelgesd abba az irányba a dolgokat, de alapvetően a babád jelzéseit figyeld...
Hogy miért irom mindezt?
Én nem vagyok/voltam egy ősanya tipus soha, de bizony a babám úgy intézte, hogy kb az legyek és utólag egyáltalán nem bánom...
Mózeskosarat rühelte, úgyhogy átálltunk a hordozásra... pici babával ezerszer kényelmesebb, de nagy babával nem annyira, szóval hordoztam amig birtam, de minidg próbálgattam a babakocsit, mignem 5 hónaposan megtetszett neki...
Atatni is úgy gondoltam, hogy majd jól megtanitom, hogy a kiságyban aludjon el, de nem ment, se simogatás, se éneklés, se cumi (azt is utálta, sose kellett neki), maradt a mellen altatás, ami mindkettőnknek(!!) kényelmesebb volt a sok szenvedésnél... máig cicin alszik, de nem igazán bánom...
Viszont mindig ragaszkodtam ahhoz, hogy nem alszik el "Teljesen" mellen, hanem megy a kiságyba.. ha sir, kiveszem, megszoptatom, visszarakom, de nincs cicin szunyókálás... ugyanigy ragaszkodtam ahhoz is, hogy itthon nem kötöm magamra, mert az nekem már sok lenne...
Bocs, hosszú lett... de remélem "átment" a lényeg, hogy a babának vannak igényei, szeretne minél többet kapni belőled és úgy gondolom ennyi idősen nem nagyon lehet elkényeztetni, ezért nagyjából hagyni is kell neki, DE csak addig amig neked is jó(!!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!