Anyosom mindenáron meg szeretné kereszteltetni a babot, én viszont nem akarom mert ráhagynám hogy magának válasszon vallást ha nagyobb lesz. Vagy ciki?
Ciki nem ciki. Ne ez döntse már el! Nem abban a világban éünk. Ha ti úgy gondoljátok nem keresztelitek meg, mert a megkeresztelkedés lehetőségét neki akarjátok meghagyni szívetek joga.
Utolsó válaszolónak: vannak gyülekezetek ahol nem fogadják el a gyermek keresztséget és csak felnőttként keresztelnek!!! Az én fiam ilyen felekezetű oviba jár....
Szóval próbáljatok meg ketten a férjeddel beszélni anyósoddal. Igaz azt nem írtad,hogy a párodnak mi a véleménye. S ha más ész érvvel nem tudod meggyőzni mond azt, hogy nem értesz egyet a gyerek keresztséggel, mert hiszen Jézus Krisztus is felnőttként keresztelték meg. S ettől még olyan hittanra mehet a gyereked amilyenre akar. Nem a keresztségen múlik ez ma már, hanem főleg a lelkészen, papon ill. hitoktatón. Szóval én hívőként támogatlak.
Az én gyerekeim is cska azért vannak megkeresztelve mert nálunk ez a szokás. De,hogy majd melyik gyülekezetbe jár ha járni akar azt ő döntheti el. Én csak a lehetőségeket mutatom meg neki.
Kedves Harmadik válaszoló!
Sajnos nem tudok neked magánban írni, így itt követlek meg. Ugyanis nem neked hanem a második válaszolónak szántam amit írtam a felnőtt keresztségről. Sajnálom,hogy Te érezted magad érintve.
Mi reformátusok vagyunk a férjemmel, de sok mindenben nem értünk egyet a saját egyházunkkal és még egymással sem. Mikor megismerkedtünk voltak kisebb hitvitáink. Pl neki baja van a gyerekkeresztséggel, nem ért vele geyet. Én ezt elfogadom, de vele ellentétben szép szokásnak tartom. Mivel mi itt ahol lakunk keressük a számunkra megfelelő közösséget úgy választottuk az ovit a kisfiúnknak, hogya hitről halljon, de lehetőleg ne fanatikus emberektől. Így találtuk meg a helyi baptista gyülekezet oviját. Ők egyébként csak felnőtt korban keresztelnek. Vannak ott barátaink a gyülekezetben olyanok akik keresztségüket tekintve vagy katolikusok, vagy reformátusok... ők gyerekként cseppentek bele és elsodródtak saját egyházuktól. S vannak baptista barátaink is. Így a mi gyerekeink sok félét látnak hála Istennek.
S még egyszer bocsánatot kérek tőled, hogy érintve érezted magad.
A második válaszolónak írnám, hogy annyira kamu dolgot mondott, mért nézné ki egy gyerek a másikat azért mert nincs megkeresztelve? :D Az osztálytársaim fele nincs megkeresztelve, akkor mi van? Soha nem problémáztunk rajta, valahogy nem úgy szoktam kezdeni az ismerkedést hogy:
-Szia meg vagy keresztelve?
Egyáltalán nem érdekli az embereket, nem akadnak fenn ilyen apróságokon. (főleg nem gyerekként)
Ne engedjetek az anyósnak, majd vesz fel a gyerek vallást, ha már elég érett lesz hozzá, hogy eldöntse mit akar (ha akar).
Magyarázd el neki, hogy manapság keresztelni NEM MENŐ (csak így indexesen).
Ha nem neveled vallásosan a kölköt, akkor viszont édesmindegy, akár szent is lehet a béke, legyen meg az öröme.
Engem is megkereszteltek annak idején (dettó kedves mama kedvéért , a két tesómat nem, mégis én lettem a legnagyobb ateista a családban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!