Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 12 hós kisfiam nem indul, még...

12 hós kisfiam nem indul, még érdeklődést se látok rajta ez iránt. Mik a gyanú jelek, ha valami gond van? Mit kell figyelni?

Figyelt kérdés
nagyon korán már 6 hósan ült, mászott, felállt, de valahogy itt leragadtunk, azóta se történt nagy előrelépés. egyébként érdeklődő, értelmes baba, de ha vezetgetni akarom, azt se hagyja. na nem erőltetem persze. de érdekes.kicsit bosszantó, amikor körülöttem mindenki dicsekszik, hogy neki már 9, 10, 11 hósan indult a babája, hát mi még nagyon messze vagyunk ettől...
2014. júl. 23. 12:26
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
a kapaszkodva állás és kis lépegetés 6-7 hós kora óta van. addig olyan gyorsan haladt, gyorsabban, mint az átlag. utána örültem is, hogy a kicsit lelassul, tudtam, hogy így lesz jó a csontozatának. de azóta 5 hónap eltelt...és nem sokat haladtunk mozgásfejlődésileg...na nem baj..persze...majd biztos később...csak már 5 hónapja csak mászik (ezt baromi jól) meg feláll (kapaszkodva)
2014. júl. 24. 12:08
 12/14 anonim ***** válasza:

Szerintem erre nincs trükk, és 12 hónaposan még nem is kell trükközni. Majd jár, ha úgy gondolja.

Az enyém még 17 hósan sem akar, szörnyen fél elengedni a bútort, pedig nem esett el vagy ilyesmi. A tidé ráér még. Ha korán csinálta a többi mozgást, akkor biztos fog nemsokára menni. Nálunk minden későre csúszott, csak 11 hósan állt fel bútor mellett. Én a biztonság kedvéért megmutatom most már egy gyógytornásznak, de azt hiszem, nálunk már más a helyzet.

2014. júl. 24. 18:03
 13/14 anonim ***** válasza:

Azt írod, h kapaszkodva állás és lépegetés már megy neki.

Akkor meg főleg ne parázz!!!!!!!!!!!!

Védőnőm is mondta és olvastam is, h ha ez megvan, nem kell aggódni.

2014. júl. 24. 18:15
 14/14 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. most, hogy itt kiadhattam magamból ezt, jobban is érzem magam. utolsó előtti: biztos minden rendbe nálatok is, persze attól még a gyógytornász jó ötlet, majd ő megmondja, hogy tényleg kell e további fejlesztés. a dévényesek nagyon tudnak!esetleg őket keresd. sok szülőtől hallottam, akik hasonlóan voltak, hogy 1-2 kezeléstől beindult a várt mozgásfejlődés. kívánom a legjobbakat. esetleg ha elmész gyógytornászhoz, majd írd meg mit mondott. kíváncsi vagyok.
2014. júl. 25. 05:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!