Egy hónapos babám rendesen szopik, de alig nyerte vissza születési súlyát. Volt már hasonló tapasztalatatotok?
Nagykönyv szerint a születési súlya 10%át vesztheti és 10 napon belül el kell érnie újra a születési súlyát. Én így tanultam. Ezzel nem rémísztgetni akarlak, csak mondom ahogy én tudom.
nálunk hasonló volt a helyzet, szopott, aludt három órát majd megint szopott..és alig hízott. Nem evett eleget, de nem sírt csak vegetált szegény. És ő is egészségesnek tűnt.
Viszont a gyerekorvosnak mérlegeléskor fel kellett volna tűnnie...ha észrevette és nem aggódik akkor nincs baj, bár nehezen tudom elképzelni, hogy normális legyen ez a dolog, de lehet én gondolom rosszul.
Szia!
A nagykönyv szerint havi minimum fél kilót kell híznia.Gondolom ennél jóval kevesebbet hízott a babád.Ha van mérleged, akkor egy napig próbáld lemérni, hogy mennyit evett összesen.De csak egy napot, nehogy a mérleg csapdájába ess.Amúgy a doki is ezt fogja javasolni, ha beszélsz vele.Lehet, hogy a nyolc alkalommal nagyon keveset eszik és inkább csak cumizik.Szerintem vedd fel a védőnővel a kapcsolatot, nehogy baj legyen.
Hát,én ráfaragtam azzal,hogy a dokibácsi javaslatára a nagykönyv szerint etettem.
Merthogy egyik héten nem hízott a baba úgy,ahogy "kellett volna"Azt mondta a doki,hogy szigorúan etessem 3 óránként éjjel a babát.(Hozzáteszem 3500g született, 3600-al hoztam haza.)Én fel is keltettem,evett is,hízott is(hízott volna e nélkül is)És szépen 4 hónapon keresztül nekem minden 3 órában felkelt.
Most ott tartunk,hogy 4 és fél hós,és már megduplázta a súlyát,amit nagykönyv szerint csak fél évesen kellene.
Szia!
Az én fiam 2950grammal született, 2900grammal jöttünk haza és 2800gramm volt 1 hónaposan. Evett 2 óránként, volt, hogy 1 órán keresztül is, de minimum fél órát az tuti. Utána elkezdtem mérni, megette a napi "előírt" adagot, majd szépen elkezdett hízni, 2 hónaposan már 3930gramm volt, most a 3 hónapos mérésen pedig 4850gramm. Sosem tudom meg, hogy mi volt vele az első hónapban, de azóta szépen fejlődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!