Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik voltak már kisbabájukkal...

Akik voltak már kisbabájukkal tengerparton nyaralni, milyen volt a nyaralás?

Figyelt kérdés
Megtehetjük hogy elmenjünk,de szerintem nekem ez semmiképpen nem lenne nyaralás.Kisfiam este 10-kor alszik el,cicizés ringatás,sirás után, 6-kor kel(éjjel kétszer szopizik)aztán utána napközben csak babkocsiban alszik el.Apukánál egyáltalán nincs el,ha az ö kezében van,sir,de ha átveszem már minden ok.Mivel igény szerint szopizik,muszáj nekem mennem,ha felsir,mert sokszor az a baja hogy éhes tehát hiába megy apuka.(tehát nem tudom apukával hagyni mondjuk amig bemegyek a vizbe)Ha beülünk egy étterembe ,akkor tuti ott kaja közben kezd el hisztizni,tehát megint ki kell vennem,így általában ott kell hagynom az ételt,mert ha az ölemben van nem tudok enni igy kihül.A hosszú útról a kocsiban,plusz a melegröl amit nem jól visel,ne is beszéljünk.Ja és ugye tengerparton nincs is árnyék...(klimát nem fujathatunk rá hátha megfázik)Szóval szerintem igy ez a nyaralás csak pénzkidobás lenne.Viszont sokan azt mondják,most menjetek,most még pici,egyszerübb szoptatni,és kész,késöbb mikor 2-3 éves lesz,sokkal nehezebb lesz vele,mert csak az lesz amit ö akar,oda kell menni ahova ő akar stb...viszont én meg nagyon elvágyok otthonról egyszer legalább a nyáron,mert nagyon nehéz a babámmal,kicsit kikapcsolódni...Tapasztalatokat légyszi aki volt ekkora babával nyaralni...vagy hogy késöbb menjünk vagy akkor tényleg nehezebb lesz???negativ kommenteket légyszi ne.akinek nem tetszik a kérdés légyszi ne irjon.
2014. júl. 20. 22:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
9. vagyok. Nekünk a kicsi 10 hónapos kora előtt alkalmatlan lett volna nyaralásra. 1 évesen ment minden simán, nem zavarta, h nem az ő ágya, leraktuk, alvósállat megvolt, szunyált. Napközben mászott ezerrel, ha álmos volt, babakocsiban aludt. Na, ez nem így lesz az idén. Már kiderült, hogy idegen kiságyban nem hajlandó aludni, 2 éjszakát küzdöttem már vele júniusban. Hogy ebéd után hogy fog aludni, azt nem tudom, babakocsiban már csak akkor marad meg, ha nagyon fáradt. 1 évesen talán csak etetni volt nehezebb, ő még akkor nem élt felnőttkoszton. Idén már mindent megeszik. Viszont igen öntudatos, nehéz vele kézenfogva közlekedni, mindenütt ő az első :) Emellé van egy 4,5 éves is, vele is volt egy időszak, hogy idegen helyen nehezen aludt, de idénre már kinőtte. Ő simán beleveti magát a szállodai programokba, még a tánctanulásba is. Rajta látni, hogy élvezi a nyaralást, az új dolgokat, az éttermet.
2014. júl. 21. 08:14
 12/20 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: ami még eszembe jutott. Az nem megoldás, hogy nem most mentek, hanem vártok pár hetet a nyaralással? Nem tudom, hova készültök, de egy csomó helyen (akár még Mo-on is, egy bababarát szállodában, külső-belső medencével) jó idő van szeptemberben is. Én kivártam inkább az az időpontot, amikor legalább éjjel aludt a lányunk nyugodtan, nem kelt fel 3x szopni. 10 hónapos koráig gázos volt.
2014. júl. 21. 08:17
 13/20 A kérdező kommentje:
hát sajnos mire az enyém 10 hónapos lesz addigra január lesz....
2014. júl. 21. 08:37
 14/20 anonim ***** válasza:
Azért írtam a szeptembert. Egy 5 és egy 7 hónapos baba között is hatalmas különbség van. De ezt neked kell eldöntened, hogy a napközbeni pár perc fürdésért és a tengerpart hangulatáért mit vállalsz be. Apuka egyáltalán nem befogható?
2014. júl. 21. 09:22
 15/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Ezt tényleg neked kell tudnod,mi fér bele az életetekbe,és mi nem. Én mennék a helyedben,de én nagyon szeretek utazni.Mi tavaly voltunk először,amikor 3 hónapos volt,majd 5 hónapos,igaz,belföldön,de medencés helyen.Ő is legalább 3-szor kelt enni,vagy csak úgy,de mégis kikapcsolódás volt (nekem) hogy nem a megszokott környezetben vagyok,lehet új helyen sétálni,más főzte meg az ennivalót.Igaz,nekem könnyű dolgom volt,mert az apuka is pelenkázott,és játszott vele,amikor kellett.

Idén voltunk 2 napot határon kívül,az esti alvás simán ment az új helyen,a nappali csak babakocsiban vagy hordozóban és idén már nagyon-nagyon anyás,ha kicsit is eltávolodok,már üvölt.Hamarosan indulunk Olaszországba egy hétre,és tudom,hogy arról fog szólni a nap,hogy szaladok utána a parton,meg figyelek,mmégis nagyon várom.Ja,az éjszakát még mindig nem alussza át,2-3 alkalommal legalább ébred,tehát tavaly azt hiszem még jobb is volt a helyzet ehhez képest.Ennek ellenére úgy gondolom,hogy idén is jól fogjuk magunkat érezni,ő is szeret nézelődni és nekem mindegy,hogy hol nem alszom,pláne,hogy legalább élvezhetem a tengert is.Ja,az árnyékot napernyővel oldjuk meg,és 11-fél 4között bent leszünk.Ha sekély,nem hullámos vízbe mentek,be lehet vinni a kicsit gumicsónak félével,alul kibéleled törölközővel,fejére sapi és persze nem a legnagyobb napsütésben.Szóval ha akarod,meg lehet oldani,de ha úgy gondolod,hogy nyűg lesz az egész és nem fogod jól érezni magadat,akkor kezdjetek inkább valami közelebbi hellyel ahonnan bármikor haza tudtok jönni.

2014. júl. 21. 12:38
 16/20 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat és a tippeket!Apukánál nem marad meg.Legutóbb elmentem 10 percre boltba,mire hazajöttem,ok nélkül orditott.Belevörösödött folyt róla a viz.Apuka hordozta nyugtatta semmi esély még jobban orditott.Fogalmam sincs miért van ez igy.Szóval a nyaraláson és végig az én kezemben lenne muszáj lenne nekem kelni hozzá 6kor játszani vele stb......úgy elvan apával hogy én is mellettük állok de ha én elmegyek mondjuk be a tengerbe, akkor vége.
2014. júl. 21. 13:31
 17/20 anonim ***** válasza:
Igy biztosan nem mennék,mert a gyerek nem fogná fel még a tengerpartot,nekem ez meg nem lenne pihenés.Mi most 2 évessel nyaralunk Balatonon,nekem pont ez az időszak sokkal egyszerűbb,mint pici korában volt.
2014. júl. 21. 14:32
 18/20 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó!Teljesen igazad van ez nem kikapcsolódás.De legalább reményt adtál hogy mikor 2 éves lesz könnyebb lesz!Mert sokan azzal riogatnak,hogy akkor még nehezebb lesz vele!De akkor most megnyugodtam...ugye nem utolsósorban sokba is kerül ....minek ennyi pénzt kidobni ha végig melozhatok?
2014. júl. 21. 19:45
 19/20 anonim ***** válasza:

3-as vagyok.

Nem kelt a lanyom mar ejszaka. Na a nyaralskor ez valtozott :D Es kelt 1x. De nem bantam. Mivel ott nem kisagyban aludt, hanem normal agyon korbebarikadozva, igy odafekudtem, szopi, es aludt tovabb, en meg mellette. Legalabb ez is volt, mert amugy kuon szobaban van otthon. Jo erzes volt.

Ezt tenyleg neked kell erezned :( Ha ugy erzed, hogy nem lenne kikapcsolodas, akkor tenyleg nem lesz az. De nem ertem miert nem??? Hisz otthon is ezt csinalod, akkor ha nyaraltok megiscsak nyaraltok. Vagy ezt en nem latom at valamiert.

Masik, hogy 2 evesen nem tudom, de most masfel evesen is voltak azert meg problemak. A reggel 8-as ottthoni kelese pl. elore csuszott reggel 6-re :O Volt, hogy emiatt mar a kocsiban delelott elaludt megint, holott mar regota egyszer alszik. Szoval borul minden. Jaaaaes a legjobb. 5 honaposan nincs el apaval? Nalunk olyan szepaszorongas van most, hogy MOST nincs el apaval! Apa hozta utanam ha ott kellett hagynom, mert a lanykam egybol uvoltott. Enni is ugy tudtam, ha neki nem volt kedve ott maradni, hogy valahol uvoltott a kicsi az apjaval :( Szoval en nem neveznem konnyebbnek...csak masnak.

2014. júl. 21. 23:00
 20/20 anonim ***** válasza:

Hová mennétek?

Mert mi már 2 hónaposan repültünk vele, vagyis először csak én voltam vele, a férjem üzleti ügy miatt később jött utánunk. Jól viselte és azóta is szeret utazni, nekem sem volt sosem teher ez.

De szerintem, ha te így gondolod és nincs kedved hozzá, akkor ne menjetek. Neked ez nem pihenés, nyaralás lenne és lehet, hogy stresszesebb is lennél, amit a baba megérez.

Esetleg menjetek egy közelebbi helyre, ahonnan gyorsan hazaértek, ha bármi van, nem érzitek jól magatokat ott.

2014. júl. 22. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!