Jelzem "beles" kérdés: elvileg nem kell megijedni a zöld széklettől. Attól sem, ha nincs. De én már kezdek belekavarodni az infokba. Valaki segítene?
(2,5 hós anyatejes)
ami megy mostanában:
egyik nap zöldes darabkák
köv nap ismét
3. nap egyre több
így kiváltottam egy étkezést tápszerrel(jó sokkal)
egyik éjszakára rengeteg(elöl, hátul full telepelus)de legalább zöldmentes széklet
másik éjszaka csak pisi
széklet megszűnt, egész nap semmi, csak "pecsételő"
3. nap már nem mertem így tápszerezni
azóta sincs semmi csak pisi
olvastam, lehet az emésztőrendszere fejlettebb, a babáknak a semmi azt jelzi, teljesen fel tudja már dolgozni a tejet, mindent hasznosít a szervezete.
de pont most? amikor itt kísérleteztem a zöldelés megszüntetésével? erre megszűnt még a kaka is...
jah emlékszel, hogy én írtam? :)
utánajárok hát a glicerines kúpnak
Anyatejes babánál előfordulhat zöldes széklet, meg kanárisárga, meg normál karamellszínű és még sorolhatnánk. (zöldes akkor gond, ha egyéb tünetekkel is társul, pl bűzösebb, vizesebb az átlagnál és esetleg láz is jár vele). Van olyan anyatejes baba, aki naponta többször kakil(az én lányom ilyen volt), illetve hetente egyszer, kétszer. Ez mind belefér. Az, hogy most nincs széklete, lehet a tápszertől is, ami eleinte okozhat szorulást. Szerintem se variálj, szoptasd és kész.
Ha mégis aggódsz, kérd orvos, védőnő tanácsát, ne kísérletezz.
Az enyémnek akkor zöld, ha őszilevet iszom :) egyébként meg mint előttem is írták, az is normáis, ha naponta egyszer-kétszer derékig kakis lesz, az is, ha csak egy-egy csík van minden szopi után és az is, ha akár egy hétig nincs semmi, de jó a közérzete. Majd szépen kialakul, aztán hozzátáplálásnál újra felborul. Az a legrosszabb, ha össze-vissza kap enni tápszert és anyatejet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!