Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 hetes babámnak nem elég a...

2 hetes babámnak nem elég a tejem, mit csináljak?

Figyelt kérdés
2 hetes babám szopik. Viszont napok óta általában este, de ma már napközben sem volt neki elég a tejem. Átlagban tele van mindkét mellem 3-4 óránként eszik, de van hogy több idő is eltelik. Éjszaka egyszer kel, reggelre úszom. Este mégsem elég neki, ha tele van a mellem akkor sem. Szerencsére van itthon neki tápszerem, szopi után még 60ml megeszik, de szeretném még mellőzni a pótlást, mert a nagy fiam is így lett cumizavaros és hagyta abba idő előtt a szopást.
2014. júl. 17. 22:13
 1/8 anonim ***** válasza:
Tedd gyakrabban mellre vagy fej két szoptatás között, igyál laktohedb teát stb..
2014. júl. 17. 22:18
 2/8 anonim ***** válasza:
Probald meg gyakrabban cicire tenni. Igy kevesbe lesz ehes estere es a tejtermeles is fokozodik. En sem ajanlanam a tapszeres kiegeszitest. Amit irtal az alapjan boven van tejed. Szoptass gyakran es turelem, be fog allni a kereslet-kinalat.
2014. júl. 17. 22:22
 3/8 anonim ***** válasza:

Miért gondolod, hogy nem elég neki a tejed? Ha kibír 3-4 órát, éjjel is csak egyszer eszik, akkor nem lehet éhes, és elég neki a tejed. Felesleges sűrűbben szoptatnod, ha neki nincs rá igénye.

Van baba, akinek kevesebb szopi is elég.

2014. júl. 17. 22:32
 4/8 anonim ***** válasza:

Ilyen tejpangás előfordul. Nekem a doki azt mondta annak idején, tegyem sokat mellre, és nyugodjak meg a baba nem fog éhen halni..

Biztos érezted már, hogy mikor a látszólag üres mellre ráteszed a babát, elkezdi szivni, és ilyen bizsergető érzéssel megindul a tej. nem lesz gond. a sok tej titka hogy minnél jobban ürítsd ki a melled.

2014. júl. 17. 22:35
 5/8 anonim ***** válasza:
Iszol eleget? Pihensz eleget? NE aggódj semmin, majd ha egész nap sír úgy is úgy döntesz kell a pótlás, ha még úgy érzed nincs itt a vég akkor ne adj neki. Ahogy írták is éhen nem fog halni az biztos. Sokszor hittem, hogy keveset evett a fiam aztán megmértem és evett 150-200g ot, és olyan is volt hogy azt hittem sokat evett és 20-50g evett csak. Tedd cicire mikor kéri, ha pedig pótálás kell akkor az mehet kiskanállal, pohárból (nekünk nagyon bevált), fecskendővel.
2014. júl. 17. 22:43
 6/8 anonim ***** válasza:

ha folyamatosan tápszerezed, a melled nem fog többet termelni

anno én is alig értem utol a babaigényeket, tápszerrel volt pótolva

utána eljött pár nap leálltam a tápszerről, a baba folyamatosan cicin akart lenni, folyamatosan rá tettem, ma már rengeteg tej van.

higyj a babának! beindítja a termelést!ha nem jön már se baj, hadd legyen rajta!

2014. júl. 17. 23:46
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem egyből szoktam a tápszert keverni, eltelik egy bő fél-3/4 óra szopi után. Közben visszateszem mellre, de csak csócsálja, meg fintorog és felmérgeli magát, hogy nem jön belőle semmi. Ilyenkor szoktam tápszert adni. Sűrűbben nem tudom etetni, mert lehetetlenség felkelteni, ez már a kórházban is így volt, pedig nem sárga.
2014. júl. 18. 06:44
 8/8 anonim ***** válasza:
felébreszted, hogy egyen? Mert ezt szerintem nem kellene. Milyen idöközönként kelted fel?
2014. júl. 18. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!