Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A babák és a kutyák miért...

A babák és a kutyák miért egyeznek olyan jól? Láttam több videóban is a youtube-on hogy még a veszéjes kutyák sem bántják a kicsiket? Hogy van ez?

Figyelt kérdés
2014. júl. 17. 19:41
 1/10 anonim ***** válasza:

Mert azok nevelt, idomított házi kutyák.

Egy Falusi, kint tartott kutya megenné a babát!

2014. júl. 17. 19:43
 2/10 anonim ***** válasza:
Hát elég sok kutya marcangolt már szét gyereket. Ezek a kutyák ismerik a babát és ott a gazdi is.
2014. júl. 17. 19:46
 3/10 anonim ***** válasza:
11%
Valahol mázli. A legtöbb kutya nem alkalmas babaterelgetésre. CSipogó kisállatnak nézik.
2014. júl. 17. 19:53
 4/10 anonim ***** válasza:
22%

A kutya természetén múlik. Valóban sok kutya ölt is már gyereket...

A mi pit keverékünk sem tűri túl jól a nyúzást, és volt, hogy nekem kellett rendet tennem köztük (15 hós a fiam), nehogy nagyobb konfliktus legyen.

Szóval a kutya vérmérsékletén múlik.

2014. júl. 17. 20:23
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azért, mert a kutyák úgy tekintenek a gyerekre, mintha kölyök lenne (végül is azok) és a kutyák nem bántják a kölyökkutyákat sem.

Valamint persze fontos a korai szocializáció is.

A mi staffordunkkal csinálhat(na) bármit a lányom, csak türelmesen szemléli, vagy max. odébb vonul, ha már túl sok neki a macerálás.

Kérdező, mit értesz veszélyes kutya alatt?

Mert ez nem fajtafüggő.

A veszélyes kutyák általában szocializálatlanok, így kisgyerekkel sem ajánlatos összeengedni őket.

A felettem említett pit keverék is valószínűleg nem volt gyerekekhez szoktatva a kezdetektől, vagy falkasorrendbeli problémák vannak, mert ilyennek nem lenne szabad előfordulnia bármilyen fajtáról legyen is szó.

2014. júl. 17. 21:15
 6/10 Gabi86 ***** válasza:
Szerintem sem fajta függő.nekem 3kutyám van és az egyik pl ha nagyobbat sikít a lányom menekül a házába.ne nyúzhatja őket a lányom mégsem kap oda egyik sem.sőt volt hogy evett az egyik kutyám és odanyúlt a tányérjához,de így sem kapott oda inkább odébb ment.ja és kinnt tartott falusi kutyáim vannak,de tudják a helyes falka sorrendet.meg hogy mit szabad és mit nem.
2014. júl. 17. 21:25
 7/10 A kérdező kommentje:
pl rotvailer
2014. júl. 18. 06:31
 8/10 anonim ***** válasza:

Rotvailer fajta nincs.

Ellenben a rottweiler egyáltalán nem mondható veszélyes fajtának.

Akkor már inkább a sok neveletlen szobacirkáló csivava, yorkie és társaik.

2014. júl. 18. 08:53
 9/10 anonim ***** válasza:
Hát pedig nem veszélytelen fajta, a túltenyésztés miatt sok megvadul egy idő után. Szerintem amúgy ez nemcsak fajta kérdése. 2 spánielem van. A fiú kutya hagyta magát, a fülénél fogva sétáltatta a gyerekem, együtt csináltak mindent. A lány kutya még azt se engedi, hogy hozzá nyúljon.Mindkét kutya azonos fajta, ugyanúgy vannak nevelve mégis mások.
2014. júl. 18. 08:59
 10/10 anonim ***** válasza:

Szerintem is teljesen a kutya nevelésétől függ az egész, hogy tudja, hol a helye, ki a falkavezér. Amúgy nekünk otthon gyerekként boxerünk volt, majd miután szegény elpusztul, könyörögtem egy másik boxerért, mert hiába tűnik "veszélyesnek", mert izmos és erős, mégis a lelke tényleg olyan, mint egy gyereknek... először kan volt, majd szuka, de mindkettőt úgy lehetett nyúzni, ahogy csak akartuk... sőt, a kan ha este nem mentünk ki hozzá még megsimogatni a fejét, kvázi "jóéjszakát kívánni", esküszöm sírt :)

A világ legjobb kutyafajtája szerintem, persze ha jól van nevelve és gyönyörű :)

Amúgy személyes véleményem, hogy az ilyen kis nyomi zsebkutyák sokkal, de sokkal agresszívabbak, mint a nagyobb testűek...

Mindettől függetlenül egy csecsemőhöz, de még egy 2-3 éveshez sem engednék annyira nagyon közel kutyát, mert a kutya az csak kutya, egy kisgyerek meg nem tudja felmérni a tetteinek az esetleges következményeit, így fő a biztonság (házba meg amúgy se engednék semmilyen állatot)

2014. júl. 18. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!