A babák és a kutyák miért egyeznek olyan jól? Láttam több videóban is a youtube-on hogy még a veszéjes kutyák sem bántják a kicsiket? Hogy van ez?
Mert azok nevelt, idomított házi kutyák.
Egy Falusi, kint tartott kutya megenné a babát!
A kutya természetén múlik. Valóban sok kutya ölt is már gyereket...
A mi pit keverékünk sem tűri túl jól a nyúzást, és volt, hogy nekem kellett rendet tennem köztük (15 hós a fiam), nehogy nagyobb konfliktus legyen.
Szóval a kutya vérmérsékletén múlik.
Szerintem azért, mert a kutyák úgy tekintenek a gyerekre, mintha kölyök lenne (végül is azok) és a kutyák nem bántják a kölyökkutyákat sem.
Valamint persze fontos a korai szocializáció is.
A mi staffordunkkal csinálhat(na) bármit a lányom, csak türelmesen szemléli, vagy max. odébb vonul, ha már túl sok neki a macerálás.
Kérdező, mit értesz veszélyes kutya alatt?
Mert ez nem fajtafüggő.
A veszélyes kutyák általában szocializálatlanok, így kisgyerekkel sem ajánlatos összeengedni őket.
A felettem említett pit keverék is valószínűleg nem volt gyerekekhez szoktatva a kezdetektől, vagy falkasorrendbeli problémák vannak, mert ilyennek nem lenne szabad előfordulnia bármilyen fajtáról legyen is szó.
Rotvailer fajta nincs.
Ellenben a rottweiler egyáltalán nem mondható veszélyes fajtának.
Akkor már inkább a sok neveletlen szobacirkáló csivava, yorkie és társaik.
Szerintem is teljesen a kutya nevelésétől függ az egész, hogy tudja, hol a helye, ki a falkavezér. Amúgy nekünk otthon gyerekként boxerünk volt, majd miután szegény elpusztul, könyörögtem egy másik boxerért, mert hiába tűnik "veszélyesnek", mert izmos és erős, mégis a lelke tényleg olyan, mint egy gyereknek... először kan volt, majd szuka, de mindkettőt úgy lehetett nyúzni, ahogy csak akartuk... sőt, a kan ha este nem mentünk ki hozzá még megsimogatni a fejét, kvázi "jóéjszakát kívánni", esküszöm sírt :)
A világ legjobb kutyafajtája szerintem, persze ha jól van nevelve és gyönyörű :)
Amúgy személyes véleményem, hogy az ilyen kis nyomi zsebkutyák sokkal, de sokkal agresszívabbak, mint a nagyobb testűek...
Mindettől függetlenül egy csecsemőhöz, de még egy 2-3 éveshez sem engednék annyira nagyon közel kutyát, mert a kutya az csak kutya, egy kisgyerek meg nem tudja felmérni a tetteinek az esetleges következményeit, így fő a biztonság (házba meg amúgy se engednék semmilyen állatot)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!