Lehetséges, hogy terhes/szoptatós vitamintól lehet zöldes az anyatejes babám széklete?
a zöld széklet okait ahogy olvasom, egyik sem igen jellemző rám, nem ettem sok zöldséget, nem kapott sok előtejet (nem változtattam az etetési szokáson),nem ittam-ettem tejterméket, stb.
csak két dologra tippelek ami még az okok között szerepel:
egyik a fogzás, hogy sok nyálat nyel és ez irritálhatja a gyomrát
másik, most kezdtem el szedni vitamint, ami terheseknek, szoptatósoknak ajánlott, annak van vas tartalma
másnak is van ilyen tapasztalata, hogy terhes/szoptatós vitamin okozhat ilyet?
(én esetemben Femibion 400)
"Zöld székletet az is okozhat, ha a baba gyógyszert kap, ha a szoptatás időszakában vasat szedsz, vagy ha a baba érzékeny valamire, ami a te étrendedben szerepel, például a tejtermékekre. Utóbbi esetben más tünetei is lehetnek, egyebek közt ekcéma. "
mindenesetre én inkább tápszerezem most
Ha van elég tejed, hülyeséget csinálsz, csak megzavarod a gyereket. Enyémnél is többször előfordult, aztán pár nap múlva elmúlt. Ha semmi egyéb baja nincs, szoptasd tovább. Bármi van, az anyatej védi a legjobban.
De beszélj a gyerekorvossal.
egy étkezést kiváltottam tápszerrel, jó sokat csináltam neki, így estére tele lett a pelenka minden négyzetcentimétere és szép egészséges sárga.
a terhesgondozó is érdekesen mondta, hogy arról, hogy tej mellett tápszerezek szóljak a gyerekorvosnak...
*kieg.: de nálunk már 3. napja volt zöldes darabkás, a 3. napon meg már nagyobb mennyiségű zöld.
de a tápszerezéssel megtudtam, hogy nem a saját nyálától vn, hanem mostmár biztos hogy anyatejben van valami.
és ami új, hogy mostanában kezdtem a femibiont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!