Van itt olyan anyuka akinek van 3 éven aluli kisgyermeke?
Bőv. Lent.
Figyelt kérdés
És ebben az évben született a kistesó? Dupla gyedet/gyest folyósítanak?
2014. júl. 13. 21:28
1/7 anonim válasza:
A nagy kedden tolti a 3.eletevet, a kicsi febr.3-an szuletett.
E honap 15-ig kapom a nagy utan a gyes-t (jan1-tol) es ugye alapbol a 26600 ft CSP-t.
A kicsi utan pedig eddig a TGYAS-t kaptam, most kezdem el a GYES-t.
2014. júl. 13. 21:46
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat!
Nekem van egy 4 és fél éves fiam,egy 9 hónapos lányom és most vagyok 5 hónapos kismama.Eddig gyedet kaptam.
2014. júl. 13. 22:01
3/7 gabszem válasza:
2,5 éves a Kislányom, 6 hos terhes vagyok. a nagyobbikkal táppénzen vagyok és gyest is kapok rá plusz családit. a kicsire Tgyást kapunk majd plusz családit.
2014. júl. 13. 22:44
4/7 anonim válasza:
Bocsi az offert, de ez akkor most ez hogy is van? En is tappenzen voltam a terhessegem alatt es hiaba igenyeltem a gyest a fiam utan nem jart. Mikor megszuletett majusban a kislanyom hiaba igenyeltem a tgyast, mert csak onnantol jar, hogy a fiam utan a gyes vissza lett mondva, amit a ferjem vegul igenybe tudott venni, mert ket ellatas egyszerre nem jar cimszoval. Most akkor valakinek jar valakinek nem?
Itt szájbarágósan le van írva, hogy kinek jár és kinek nem. Illetve milyen esetekben hogyan.
Akinek még nem töltötte be a nagy 3. életévét és a kicsi ebben az évben született/születik, az igényelheti a 3 GYES-t a nagyra. Ez igaz akkor is, ha a szülő 8 órában dolgozik.
2014. júl. 14. 16:17
6/7 anonim válasza:
Kedves utolso, pont ezert nem ertem, mert az elsp gyerekem 2011. 06 hoban szuletett es a masodik pedig 2014 majusaban. Ezert ugy gondoltam, hogy kaphattam volna a tgyas-t rendesen. Raadasul hiaba monduk vissza a tgyas igenylesenek napjaval es hiaba utaljuk vissza arra az idore a gyest meg nem biztos hogy kifizetik a tgyas-t, pedig 1 honaprol van szo :(
2014. júl. 14. 20:58
7/7 anonim válasza:
En a tgyas es gyed mellett is kapom a + gyest.
szerintem erdemes lenne felhivnod a MAK-ot. En mind az ertelmesebbik felet fogom ki az ugyintezoknek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!