Hozzátáplálás? Hogyan kezdtétek, hogyan főztetek a babának? Szükséges e főzni neki, vagy hagyatkozhatok a bébiételekre? Ki hogyan csinálta?
én eleinte a bébiételeket választottam, kényelmesebb megoldás, nem kell szenvedni egy negyed adag répával :)
3,5 hónaposan én már megkóstoltattam vele csak az íze végett, úgy komolyabban 4 hónaposan kezdtem el. (a korrigált kora ekkor 4,5 hónapos volt, mert 2 héttel túlhordtam ;DD)
A húst én is fél éves kora körül kezdtem bevezetni. Úgy kb. 7,5 hónapos koráig bébiételeztem, ekkor már akkora adagokat tolt be, hogy érdemes volt utánaszámolnom: irány a konyha. :)
most eléggé gáz a helyzet amúgy, mert tél van, ha mégis főzésre adod a fejed, akkor brokkolit, krumplit, céklát, banánt, almát, körtét tudsz neki adni, a többiek majd remélem, hogy kiegészítenek. a baba fogja diktálni úgyis a tempót. :)
ha mégis a bébiételek mellett döntesz, heti 1x azért kapjon házikosztot, nehogy hozzászokjon az üveges kajához. sok sikert, bár az írásodból az tűnik ki, hogy nem lesz gond. :)
Nagyon köszönöm mindenkinek a gyors választ. Gyakorlatilag én még csak a du. 1 órai kajcsit váltottam ki üveges bébiétellel. Főzi még azért nem kezdtem el neki, mert erre az egy evésre csak fél üveg ételt eszik meg.(ezért gondoltam, hogy még maradok az üveges ételnél) Közben iszik is, de mivel csak pár kortyot ált., ezért még a kajcsi végén megitatok vele 15-20 ml anyatejet is. Így már jól érzi magát.:)))))
Utána pedig a köv. kajcsi előtt adok neki gyümölcsöt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!