Nehezebb szép és különleges fiú nevet találni, mint
kislánynevet?
Nehéz bizony!
A frász kerülgetett a naptártól olyan idétlen neveket találtunk, de végül a vezetéknévhez összeegyeztettünk:
ALEX , másodiknak pedig NOEL lesz.
Ez a mi családnevünkhöz jó, de ezt is át kell gondolni. Persze lánynév az volt már másnapra hogy pozitív lett a teszt, de a fiúnév!?!?!
2008. aug. 2. 11:59
Én mindvégig fiúra számítottam, szóval nekem könnyű volt. Nekem is Noel lesz. :) Boldog babázást!
2008. aug. 2. 12:04
3/12 A kérdező kommentje:
Eddig mi is Alexnek hívtuk. Csak miután a sokadik is rokon a következőképpen nyilatkozik: "Mint azt a kutyust a sorozatban? És Lexi lesz a beceneve?"
Hmmmm. Nos a kutya nem Lexi, hanem Rex. De akkor is.....!!!
Szia! Elég nehéz. Mi is sokat vívódtunk. Mi mindenképpen magyar nevet akartunk, mivel magyarok vagyunk, de nem akartam nagyon hagyományosat sem. Ezért döntöttünk a Zétény mellett. Van, akinek nem tetszik, mi imádjuk. Figyelembe kell venni a vezetéknevet (mély vagy magas handrendű) és azt, hogy milyen hangzásút szeretnél. Szerintem az is fontos, hogy akinek pl:Szabó, Horváth, Tóth stb.. a vezetékneve, ne válasszon hozzá Noelt, Kevint, Armandót. Elég hülyén hangzik..
Sok sikert, jól gondold át, mert egy életen át viseli a nevét! És tudod: Nomen est omen!!
2008. aug. 2. 12:10
Elöző vagyok: jók a meglátásaid az Alexxal!! ;-))
2008. aug. 2. 12:11
2008. aug. 2. 12:11
Szerintem sokkal nehezebb mint lanyka nevet. Mi lanybol talaltunk legalabb 10et de fiubol csak egyet. Fiunk lett es Noel.Remelem a 2 gyerkoc nem fiu lesz mert akkor bajban leszunk:)
2008. aug. 2. 13:25
Az nem kifejezés!Ha fiunk lett volna Solt lett volna,nagy nehézségek árán megegyetünk(magyar(os) nevet szerettünk volna).Nekem nagyon tetszett még a Vajk és a Zalán,de a páromnak nem,utánna jött a Solt.Nem szerettünk volna Petit,Lacit,Pistit stb.és nem most felkapott nevet,Pl. Milán,Máté,Bence.Bár a Máté kifejezetten tetszik.A lánynevünk nagyon régóta megvolt még amikor pár évvel ezelőtt beszélgettünk róla,hogy ha lesz egyszer babám,én Vandának szeretném hívni.Egyből rábólintott.Még a nevéhez is megy nagyon,Sárik.Ja,úgy néz ki,lányunk lányunk lesz:-)29 hetes pocis
2008. aug. 2. 13:54
Nehezebb, de nem lehetetlen. Szerintem nagyon szép ősmagyar neveink vannak. Mi a kezdetektől a Leventére voksoltunk, de bejön a Csongor, Zsombor, Zsolt, Solt is. A végén egyébként Kristóf Levente lett a választás, mert így nagyon szép csengése lett a nevének, és nem mellékes a név jelentése sem!!!
2008. aug. 2. 15:43
Mi is szinte az utolsó pillanatig gondolkodtunk a fiúnéven.Volt pár tartaléknevünk"Ha nem lesz jobb".Aztán egyszer a férjem monitorján egy Aston Martin volt a háttér,és ebben a pillanatban beugrott,hogy ez tetszik.De nem az autó miatt,csak egyszerűen a név tetszik.Azóta is nagyon tetszik(2és fél éve)
2008. aug. 2. 15:45
Kapcsolódó kérdések: