Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Minden esetben fájdalmas a...

Minden esetben fájdalmas a Dévény torna? Volt olyan gyerek aki nem sirt? Én csak el akarom vinni a gyerekem mert azt mondták ezzel csak nyerek, de nem szükséges. Nagy fájdalmai lesznek?

Figyelt kérdés

2014. júl. 4. 07:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

a fiamnak le voltak tapadva az izmai, ő szó szerint üvöltött, és üvölt a mai napig is. Nem fáj neki, onnan gondolom, hogy könnye nincs, és ha elengedi a gyógytornász, és visszaadja nekem, már vigyorog :)

Szerintem azért sír, mert olyat csinálnak vele, és olyan testhelyzetekbe "kényszerítik", amit ő nem akar, csak hát nem tudja máshogy kifejezni magát, mint a sírással.

Nekünk sem volt indokolt a Dévény torna, jártunk konduktorhoz is, semmit nem ért sajnos. A Dévény torna viszont nagyon-nagyon jót tett neki, már alig van nyoma a kötöttségnek, és nagyon szépen mozog, mászik.

2014. júl. 4. 10:32
 12/15 anonim ***** válasza:
81%

A dévény központba vidd el, a Moszkva térre, Panni nénihez. Ő őszintén megmondja, hogy szükséges e a torna vagy sem. Aztán a lakhelyetekhez közelebb lévő gyógytornászt fognak ajánlani. A lakhelyhez közelinek ugyanis lehet hogy épp még van szabad időpontja, - bocsánat, hogy ilyet feltételezek látatlanban valakiről, de mindenki meg szeretne élni valahogy - s a bevétel növelése miatt mindenképp javasolni fogja a tornát.

Ha nem szükséges, felesleges fájdalomnak teszed ki. Ő még nem tudja elmondani, hogy anya fáj. Sőt, azt sem tudja, hogy ki okozza neki a fájdalmat, s csak annyit vesz le az egészből, hogy rossz a világ, fáj az élet. Pár hónaposan ugyanis nem tudja, hol van vége a testének, s hol kezdődik a világ többi része. Aztán később jönnek a viselkedési zavarok, szorongás stb. Kicsit szélsőségesen fogalmaztam, de neves, a hiperaktivitással foglalkozó szakembertől hallottam mindezt. Minket speciel lebeszélt a tornáról. Semmi baja a lánykámnak. A fiam lelkéről mindezt nem tudom elmondani.

2014. júl. 4. 11:11
 13/15 anonim ***** válasza:

Az én kislányom másfél éves, két hónapos kora óta járunk dévényre vele, hipotónia miatt. Neki nem feszesek, hanem lazák és gyengék az izmai, nincs megfelelő izomtónusa.

Én megkértem a gyógytornászt, mutassa meg rajtam, mit csinál a gyerekkel, nem volt fájdalmas, inkább erősebb simításnak, kis nyomásnak éreztem. A kislányom sem mindig sírt, picinek volt, hogy elaludt a végére. Nála is inkább az volt, hogy megfogták kezét, lábát, nem azt csinálta, amit akart. A gyógytornász szerint a feszes babáknak lehet valamelyest fájdalmas, de utána megkönnyebbülnek, mert felszabadulnak.

én jónak tartom a dévény terápiát, ám ha nem szükséges, nem vinném a gyermeket, mert abban igazat kell adnom előttem szólóknak, hogy ez azért tényleg macera a kicsiknek. Az anyagiakról nem is beszélve. De ha valóban kötött a csípője, jót tehet neki.

2014. júl. 4. 12:22
 14/15 A kérdező kommentje:
Hát most elgondolkodtam... talán feleslegesen nem kínozzák mert tb támogatással megyünk. Sajnos nekünk Pest nagyon messze van, mi Sopronba kell h vigyük...
2014. júl. 4. 20:07
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok. Ne gondolkodj, vidd el, nem fog ártani neki. Megmutatják, hogy mit kell vele gyakorolnod, valószínűleg nem fogtok sokszor odamenni, max. pár alkalom. Én nem hinném, hogy fájni fog neki, ha nem nyúlnak bele a kis izmaiba durván (márpedig az általad leírtak alapján nincs olyan problémája ami miatt úgy kellene hozzányúlni). Megvizsgálják (ez nem fáj), és mutatnak pár feladatot amit gyakorolnotok kell. Lehet, hogy fog sírni, de nem a fájdalom miatt - új környezet, idegen személy, de ott leszel te is, nem fogod magára hagyni. Nyugodtan vidd el, mert te fogsz ettől legjobban megnyugodni.
2014. júl. 4. 23:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!