Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Azt hiszem egy kicsit gennyes...

Azt hiszem egy kicsit gennyes a babám bcg oltása. A törölközővel egy cseppet lehorzsoltam s folyt a genny belőle, most sebes egy kicsit, ez baj?

Figyelt kérdés
2010. jan. 6. 07:34
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta a védőnő,hogy ha kifakad,akkor se csináljak vele semmit,majd "elintézi magát".Azóta kifakadt,de hozzá sem nyúltam,nem nyomkodtam,nem piszkáltam.Azt,hogy véletlenül meghorzsoltad,semmi baja nem lesz.Ne piszkáld,majd "ő tudja":)
2010. jan. 6. 07:44
 2/7 anonim ***** válasza:

Teljesen természetes:-) Ne csinálj vele semmit! Arra kell csak odafigyelni hogy ha fürdeted ne nagyon érjen bele a vízbe mert a gennyes váladék nem tesz jót a babának.

Üdv: kétgyerekesanyuka...:-)

2010. jan. 6. 07:48
 3/7 anonim ***** válasza:

Én véletlenül leszedtem fürdetés közben,nem lett semmi gond,lett új seb,majd szépen begyógyult.

4 és fél hós kislány anyukája

2010. jan. 6. 08:16
 4/7 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez volt a helyzet. Még el is vittem a dokihoz, mert az első gyerkőcnél semmi probléma nem volt, még fel sem dagadt. Most a másodiknál teljesen látszódott, hogy tele van neki gennyel, de a dokinő azt mondta, hogy ez teljesen normális. Majd kifakad, és utána begyógyul.

Kétszer is kifakad, de most már szépen gyógyul. Semmi gond nincs nálatok sem, ha szépen gyógyul!!

2010. jan. 6. 08:59
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekünk kifakadt, és akkor finoman nyomkodtam, amíg ki nem ürült. Mondhatnak bármit, egy gyennyes sebet nem lehet gondozatlanul hagyni. Amikor én tizen évesen kaptam az emlékeztető oltást, akkor is szidtak, hogy mit nyomkodom. Nekem 2 hónap alatt begyógyult, másoknak még egy év múlva is fájó, dagadt seb volt. Szóval erről ennyit.
2010. jan. 6. 11:04
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat,megnyugtattatok!Akkor semmi teendő vele,várjuk szépen,hogy begyógyuljon.
2010. jan. 6. 12:37
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem vagy fél liter (kis túlzással)Ö zöld genny folyt ki, a frászt kaptam...

Kicsit kinyomkodtam, és lekentem Aloe Gelly-vel.

Mint az előző válaszoló is írta, gennyes sebet nem lehet kezeletlenül hagyni. De a köldökre való alkohollal is le lehet törölni.

Ja, a gennyezés állítólag jó, reagál a szervezet az oltásra, nem kell ismételni. Legalábbis nekem ezt mondták.

2010. jan. 6. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!