Vacsora után ha már nem fogadja el a tejitalt, gond?
13,5 hós, kellene neki még a tejalapú "étel" is. Jó, ha napi 2-3 dl tejitalt megiszik, pedig nincs baja az ízével, és nem ízesítgetem. Enni egyebet rendesen eszik. Este is bevacsorázik, szóval értem én, hogy már lefekvéskor nem éhes a tejcsihez. Lehet ebből valami baja? 1 éves koráig nagyon tejes volt.
Próbálok napközben adni joghurtot, sajtot, ilyesmiket, hogy pótoljam a tejet. Jól teszem így?
Teljesen jól csinálod.
A fiam is ilyen, ha jól bevacsizik vagy kicsit később eszik a szokottnál, már nem éhes és nem kell neki a tejital.
Beletömni meg nem tudom és nem is akarom. :)
Írtad, hogy eszik tejterméket és tejkészítményt. Ha megiszik egy nap 3 dl tejitalt, de mellette egyébként eszik joghurtot, pudingot, krémtúrót, sajtot, túrót, mit tudom én még mit, akkor az már fedezi a napi tejalapú szükségletet.
Tehát nem úgy kell ezt elképzelni, hogy fél liter tápszert, tejitalt vagy tehéntejet kell meginnia a gyereknek. Ha iszik 3 dl tejitalt, reggelire kis sajtot, uzsonnára joghurtot, már meg is van a mennyiség.
Amúgy a fiam speciel 1 éves kora után tehéntejet kapott, viszont este nem kapott, reggelire kapta, meg tejtermék napközben, estére szilárd ételt evett.
Szóval nem, nem gond, ha vacsora után már nem iszik tejitalt.
Szinténzenész :-)
Mi odáig jutottunk, hogy mostanra egyáltalán nem iszik semmi tejes italt egy kortyot se. (16 hós)
A védőnő azt mondta nem gond, úgyis eszik már mindenfélét. Adj neki joghurtot, sajtot, meg gondolom a főzelékében is tej van, ennyi elég neki. Vacsira is adhatsz tejes ételt, tejpépet, kását, ilyesmiket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!