Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány foknál kezdesz lázat...

Hány foknál kezdesz lázat csillapítani?

Figyelt kérdés
Valaki azt mondja, hogy 38 de egy barátnőm megvárja a 38.5-öt.

2014. jún. 28. 15:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
én 38nál (levonva a fél fokot ha popsiban mérsz)
2014. jún. 28. 15:57
 2/11 anonim ***** válasza:
38,5. Napközben mindenképp kb ennyi körül, este ha tartósan 38 körül volt, akkor beadok lázcsillapítót, hogy nyugodtan aludjanak és éjjel óránként nézem, hogy megugrik-e.
2014. jún. 28. 16:08
 3/11 anonim ***** válasza:

Ugyanúgy mint a kettes.

Nappal 38,5-ig várok, viszont ha tudom, hogy menni fog feljebb, akkor éjszaka már 38-nál adok.

2014. jún. 28. 16:28
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2014. jún. 28. 16:29
 5/11 anonim ***** válasza:
59%

38 foknál már igen. Egyrészt, mert voltam már lázas és tudom, hogy mit jelent, milyen szenvedés, akkor minek szenvedtessem a gyerekemet is és várjak még, hogy még feljebb menjen, a 38 fok már egyértelműen láz! A másik, hogy egy kisgyerek nagyon könnyen lázgörcsöt kaphat, tehát jobb még idejében csillapítani, míg várni szépen a 38,5 fokot, aztán meg fél óra múlva mentőt hívni, mert lázgörcsöt kap a gyerek! Pont most járt így az egyik rokonunk, hogy lázgörcsöt kapott a kisgyerek és jött érte a mentő.

A másik pedig, hogy azért javasolják egyesek ezt a 38,5 fokot, hogy had dolgozzon a szervezet, mert a magasabb testhő öli a kórokozókat, könnyebben pusztulnak, stb. Viszont erre meg azt mondom, hogy ha valaki nem hagyja lázasan tengődni a gyerekét, az is helyre fog jönni, ha bakteriális eredetű a fertőzés, akkor arra meg úgyis antibiotikum kell, mert a szervezet csak a vírust képes legyőzni, a baktériumot nem, szóval kár hagyni a gyereket. Illetve egy plusz dolog, hogy általában a gyereknél, de akár felnőttekről is beszélhetünk, hogy a láz általában valamilyen gyulladásos állapothoz társul és a legtöbb lázcsillapító egyben fájdalmat is csökkent, plusz gyulladást. Így ha az ember ad neki lázcsillapítót, akkor a gyulladás is csökken, ami a lázat előhozza, illetve a gyerek közérzete is jobb lesz, mert nem lesz neki fájdalma.

Szóval egyértelműen 38 foknál már lázcsillapítót kap a gyerekem.

2014. jún. 28. 16:31
 6/11 anonim ***** válasza:
38,5-ig várok vele nappal. Éjjel már 37,5 felett adok neki, hogy ne menjen fel neki nagyon.
2014. jún. 28. 16:51
 7/11 anonim ***** válasza:

azért ezt ki kell tapasztalni.

enyém már 4 éves, sokszor volt lázas így már tudom mikor hogyan...

neki nagyon hirtelen, gyorsan szökik fel a láza, így én már 37,5-nél is adok neki egy fél adag szuszpenziót ha levert.

ha nem viseli meg a betegség, nem fekszik le, akkor 38,5 fölött kap lázcsillapítót.

viszont éjszakára mindig adok neki, mert éjjel szokott neki 40 köré felmenni, így azt megelőzzük inkább, 2-3 napig lefekvés előtt kapja.

3-4 betegség után már tudni fogod, hogy a tied "milyen típus" :)

2014. jún. 28. 16:55
 8/11 A kérdező kommentje:
Igen, most lázas először. Kérdezték is, hogy penicillinre nem érzékeny? Honnan tudjam? Majd most kiderül.
2014. jún. 28. 17:39
 9/11 anonim ***** válasza:
38 foknál de sajnos kórházba kerültünk tavasszal és ott csak 39 nél adtal lázcsillapítót amit én már nem tartottam jónak szerintem a 38 tól kell.
2014. jún. 28. 19:54
 10/11 A kérdező kommentje:
39 foknál?? Az nagyon durva.
2014. jún. 28. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!