Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9honapos babámnak 38fokos a...

9honapos babámnak 38fokos a láza és megis van fázva. Kapott 1fél kupot! Mikor vigyem orvoshoz és mire figyeljek nagyon?

Figyelt kérdés
2010. jan. 5. 11:52
 1/5 anonim ***** válasza:
Hol mérted? Ha popsiban, akkor le kell vonni a mértből 0.5 fokot. Ha lázas (38 fölött), akkor hívd ki az orvost inkább, mert a rendelőben bármit összeszedhet még. Ha szopik, szoptass sűrűbben, ha nem szopik, itasd, hogy nehogy kiszáradjon!
2010. jan. 5. 11:56
 2/5 anonim ***** válasza:
9 hós babának egész kúp kell. Nem azzal teszel neki jót jelen esetben ha minél kevesebb gyógyszert adsz, hanem ha tartósan csökken a láza. Nem azt mondom h egyfolytában a gyógyszerhez kell nyúlni, de kiló alapján egész kúp az adagja, az fogja jól levinni a lázát!
2010. jan. 5. 11:57
 3/5 anonim ***** válasza:
fontos, h ne legyen 21 foknál több a lakásban, mert az kedvez a bacik szaporodásának. megfelelő legyen a páratartalom. elviheted bármelyik nap kivizsgálásra, legalább írnak megfelelő gyógyszereket, ajánlanak vitamint. természetesen levegőzni ugyanúgy kell mint eddig. mivel 9 hós, zömmel tejet fogyaszt, ezt nem tudod (és ne is akard kivédeni), de azért leírom: azt olvastam a tej fogyasztás nyák képződést okoz, akárcsak a kenyér, tészta.( ezt azért írtam, hátha más is szenved ettől, akár nagyobb gyerek, akár felnőtt). rendszeresen szívd az orrát. igazából 38, 5 fölött szokták a lázcsillapítót adni, h a szervezet saját maga próbálja meg legyőzni a betegséget. ( ez a leszámolt összeg-->39-0,5) felmelegített törölközőbe csavard fürdetés után, és sztem nem kell minden nap fürdetned. nem koszolja még magát annyira össze.
2010. jan. 5. 12:01
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom mire vagy pontosan kiváncsi. Én minden esetben elviszem orvoshoz őket, mert lehet olyan bajuk amit esetleg nem veszek észre (én pl a mandulagyulladástól, torok gyulladástól tartok)ha nincs semmi baja, akkor nem történik semmi, ha meg van akkor kapsz gyógyszert. Mert volt olyan, hogy a kisfiam nem akart inni, és fürdésnél azt mondta fáj a kukija, elvittem orvoshoz, (nem látszott a kukiján semmi) és a vizelete meg tele volt gennyel (annyival egyszerűbb volt, hogy akkor már ott helyben pisiltattam pohárba és rögtön meg is nézték), kapott antibiotikumot és estére már nem is volt semmi baja.

Ha időpontra én rendelés végére szoktam odavinni, mert akkor már talán elfogynak a betegek, de volt, hogy odaszóltam telefonon, hogy érkezünk és így beengedtek bennünket oldalt és nem kellett a betegekkel találkozni így félnem sem hogy esetleg elkap valamit.

2010. jan. 5. 12:03
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha lázas, mindenképp lássa orvos, ha nem tud lejönni, vidd el rendelésre. A lázcsillapítókat lehet variálni, a panadolt, nurofent, és germcid-et felváltva lehet adni 3 óránként, a lényeg, hogy egy fajtából 3-nál többször nem kaphat egy nap. HA nagyon magas a láza, és nem hat a lázcsillapító, készíts neki hűtőfürdőt, ez a leghatásosabb természetes lázcsillapító módszer, a kiskönyvben le van írva, hogy kell csinálni. A hidegvizes ruhával való becsavarást nem ajánlom, attól könnyen tüdőgyulladást kaphat (ezt az orvos mondta, nem én találtam ki.)

Lázas gyereket NEM viszünk sétálni, csak a szobáját szellőztetjük, amíg nincs bent, hogy cseréldőjön a levegő. (Természetesen, ha elviszed az orvoshoz az más,de most amíg lázas pár napig nem vidd ki, ha nem muszáj.)

Jobbulást Nektek!

15 hós kislány anyukája

2010. jan. 5. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!