Hogy fejleszthetném 8 hónapos babámat?
Már szépen ül, mászik, áll, bútor melett sétál, pár másodpercre megáll önállóan, ha fogom a kezét 1-2 lépést megtesz de utána leül, ha viszont a hóna aljánál fogom képes végigmenni a szobán. Jó az is ha ott fogom neki vagy a kezét kell.(tudom nem ajánlott fogni)
Szellemileg hogyan fejleszthetném? Okos értelmes baba
Szellemileg mondókák, versek olyanok, amihez mozgás is társul
pl: tapsi, tapsi mamának cukrot ad a babának.
hinta-palinta
höc-höc katona
Mondjad neki mit csináltok pl, felvesszük a ruhát, hamizunk stb...
Mutass rá dolgokra és mond a nevét labda, baba, kocsi(tütü)
Mozgásban nagyon szépen halad ott csak várni kell hogy erősebb legyen a lábikája, ha fogod a hóna alatt akkor is erősödik, nem csinálsz bajt, csak ültetni nem szabad,(nektek ez már nem aktuális) ha már önállóan áll nyugodtan segíthetsz neki.
Remélem adtam ötleteket, jó közös játékot kívánok.
Jol tudod, nem szabadna "jaratni". Ebben a korban a maszas a legfontosabb, az stimulalja az idegrendszert. Ha kimarad a maszas, tanulasi nehezsegeket okozhat az iskolaban. Tesom most szenved az elsos kislanyaval, iranyteveszto lett e miatt: turkepet ir a szamoknak,betuknek, ezert gyogytornara kell jarniuk. Ma 8 honapos a fiam. Kuszik, ul, 2 napja felallt es az ota egesz nap az allast gyakorolja. Mar azon gondolkodom, h viszem a devenyeshez, "maszassa meg", nehogy kimaradjon. Szoval, akkor teszed a legtobbet a gyermekedert, ha nem "jaratod".
Amit meg tehetsz: hintaztatod, "dobalod", meset olvasol, egesz nap beszelsz hozza, enek-mondoka, babakozossegbe viszed, babauszas, egyszeru szavak es utasitasok tanulasa. (allatok, add ide, hol van stb)
Ha elég inger éri a babádat, akkor nem kell fejleszteni külön. Utánoz titeket, ha játszol vele, abból ő rentgeteget tanul. Mivel azt írod okos, ezért külón fejlesztés felesleges.
Nem ertem, hogyha ilyen jó a mozgásfejlodése, akkor minek sétáltatod át vele a szobát. A kislányom ennyi idősen rájött, hogy a kisszéket tolva tud közlekedni. Ez az ő sikerélménye volt, ő dolgozott meg érte. Soha nem fogtam a kezét, vagy a hónalját sétához, amíg nem kezdett el önállóan járni.
Ne sértődj meg, de úgy tűnik, hogy sietteted a fejldését feleslegesen. Többet ér az önállóan megszerzett tudás, mint amit te eröltetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!