Idegen nyelvű tapasztalat babákkal?
Van egy jóbarátunk, aki nem magyar, de itt él - magyarul kicsit beszél csak.
Mi angolul kommunikálunk vele, de nem az az anyanyelve. Most 5 hetes a gyerekünk, nagyon várja már, hogy találkozzon vele (nem egy városban élünk). Kérdezte, hogy milyen nyelven beszéljen majd a babával?
Én javasoltam, hogy az anyanyelvén, hátha ragad rá valami. De elbizonytalanodtam, hogy mivel mi nem beszéljük az ő nyelvét, hosszútávon nem fog-e megkavarodni a gyerek, hogy hozzá más nyelven beszél, mint hozzánk?
Illetve ha kb két hetente tudnak találkozni néhány órára, várható, hogy valamennyit elsajátít a gyerek az ő nyelvéből is?
De, lesz vele nélkülünk is nagyobb korában. Hááát, úgy elég nehéz jó kapcsolatot kialakítani egy gyerekkel, hogy ott áll közöttük egy tolmács.
4 éve él itt, én tanítok külföldieknek magyart, higgyétek el, rohadt nehéz nyelv. Indoeurópai nyelvekből 4-5-öt gyorsabban meg lehet tanulni, mint a magyart egyedül. Agglutináló, tárgyas-alanyi ragozású, magánhangzó harmónia, stb.
"ennyi kevés a nyelv elsajátitásához, felesleges azon a nyelven beszélnie hozzá."
Ez nem igaz. Anyukám új férje (bár beszél magyarul, de akcentussal) csak héberül beszélt születésétől kezdve a kisfiúnkhoz. Volt, hogy csak havonta találkoztak, mostanában kicsit gyakrabban. 18 hónapos a kicsi, és tökéletesen érti őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!