Csak szerintem kap el sok betegséget a 1,5 éves kisuncsim?
Figyelt kérdés
Még csak 1,5 éves de szerintem elég sokszor volt már beteg nagyon sokat meg van fázva pedig mindig az időjárásnak megfelelően van öltöztetve, volt/van ekcémája mindig a kis csuklóján hátán és pocakján jön ki, a keze fején kialakult már herpesz ami a homlokára is átterjedt (elvileg a legutóbbi oltás miatt jött ki neki), és most is vannak ilyen kis kiszáradás jellegű foltok az egész testén amik pirosak olyasmi mint az ekcéma a kezén csak nem vakarja. Ja és legutóbb kötőhártya gyulladása volt ami az oltás utáni napon jött ki.
Nem tudom de szerintem ez nincs rendben h ennyi minden ki jöjjön rajta vagy lehet h csak az immunrendszere gyenge az oltásokra.
Az anyukájának még nem fordult meg a fejében szerintem hogy ez kicsit sok betegség de nem is merem neki mondani mert nem akarom vele idegesíteni.
Ezek ellenére amúgy nagyon jó étvágy van a kis csajnak és nagyon boldog bébi.
Szerintetek csak én aggódom nagyon?? Nagyon imádom és nem szeretném ha valami baja lenne.
hát elég sok. de sajnos vannak ilyen gyerekek, főleg ha valamelyik szülője, vagy közeli rokona allergiás vagy hasonló. volt valami baj a terhesség alatt? esetleg nem dohányzott az anyuka? nekem is az unokaöcsém ilyen, alig jár oviba, de nála 95% hogy a hugom cigizése miatt ilyen beteges.
2014. jún. 22. 13:44
3/10 A kérdező kommentje:
Nem nem cigizett.
De a terhesség alatt majd nem elment a baba de végül túl élte és van egy bátyja 7 éves hát ő se volt semmi kisebb korában ő nem akart enni mindig orvoshoz jártak h egyen. Lehetséges h akkor örökletes
2014. jún. 22. 13:47
4/10 anonim válasza:
Mennyit jár közösségbe, játszótérre, stb? Mert én is pont ezen filózom a 15 hónapos kisfiammal kapcsolatban, hogy miért szed össze minden hülyeséget. Az orra folyton taknyos, két mandulagyuszi 2 hónap alatt, hasmenéses-hányásos vírus... Pedig még szopizik, és mindig azt mondják, hogy a sokáig anyatejes babák nem betegek. Aztán én arra jutottam, hogy lehet, hogy a közösség. Még nem bölcsis, de napi több órát játszózunk, odavan a gyerekekért, mindig a gyerekek körül legyeskedik, úgyhogy szerintem olyan, mintha a bölcsibekerüléskor mindenféle nyavajával találkozna a szervezete. Télen semmi baja nem volt, olyan februártól megy, azóta nem tudom elcsalni a gyerekektől, azóta viszont folyton beteg.
2014. jún. 22. 14:10
5/10 anonim válasza:
Ha van egy bátyja akkor de csodálkozz, hogy sokat beteg. Első lányom 1,5 éves korában volt komolyabban megfázva, mióta oviba jár a kisebb gyerek még többet beteg, mint az ovis. Gondolom a nagy szépen hazahozza a vírusokat, amit a kicsi szépen el is kap.
2014. jún. 22. 14:10
6/10 anonim válasza:
Azért az ekcéma is elég gyanús. Mi van, ha valami ételallergiája van?
Az öcsém folyton beteg volt, főleg felső légúti megbetegedések. 2 éves kora után kiderült, hogy allergiás a tejre, tojásra, lisztre, szójára és mogyoróra. 12 éves koráig kőkemény diétát kellett tartani.
Egy kivizsgálást megérne a dolog.
2014. jún. 22. 14:18
7/10 anonim válasza:
Nem tudom, hogy milyen gyakran van megfázva, de ha nem két hetente, akkor szerintem nem túlságosan beteg. Az ekcémát gondolom kezelik. A férjem 26 éves, és mégis állandóan fellángol neki, pedig aztán a legdurvább gyógyszertől, a góckutatáson át, az ételallergiák kizárásáig, a természetes kozmetikumokig mindent kipróbáltunk. A tesótól is sok mindent elkaphat, ami a testvérét már nem viseli meg, mert már korábban találkozott vele az immunrendszere és legyűri, de a kicsinek még minden új ilyen szempontból. Ha gond lenne, akkor az orvos is szólna. Szerintem ők látják, hogy ez még a normál határon belül van. Én például gyerekként kb. havonta voltam megfázva, minden évben elkaptam legalább egyszer a kötőhártyagyulladást, hányás-hasmenés is minden szezonban legalább kétszer megtalált. Aztán 7 évesen megszűnt a betegeskedésem, és már 20 éve még csak hírből sem ismerem a háziorvosomat. Megedződtem valószínűleg.
2014. jún. 22. 15:29
8/10 anonim válasza:
Az én ekcémás kisfiam is jóval többször beteg, mint a nagytesó.
Van vmi góc, allergia a szervezetében ami folymataosan bombázza az immunrendszerét.
Mi rengeteg orvosnál voltunk, de nem találjuk az okot.
2014. jún. 22. 16:03
9/10 anonim válasza:
én is rögtön az ekcémára kaptam fel a szemem,hogy nem lehet valami ételallergiája??Az tud nagyon sok felsőlégúti megbetegedést kiváltani!Egy kivizsgálást megér!
én 2 éves koráig voltam itthon a fiammal és egy kis orrfolyáson kívül soha nem láttuk a dokinkat(kivéve persze kötelező oltások,státuszok)
2014. jún. 22. 20:26
10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat. Gyerekek körében nagyon sokat van minden nap mert falunk lakunk az nem is jutott eszembe h az ovis tesótól kaphat el sok mindent ezt az ekcémát meg felvetem neki:d köszönöm a meg nyuktató válaszokat :d
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!