6honapos kisfiamnak szeretnem elhagyni az ebedet (Tapszeret) mit adjak neki hogy taplalo es laktato legyen?
5 honapos koratol elkezdtem az izek megismerteteset. Alma,korte,banan,krumpli,repa,tok. Valamint a por alaku babarizst amit tapszerrel kevertem. Mixelni meg nem mixeltem az eteleket.
Most ott tartunk hogy reggel 8kor tapszer, 10kor gyumolcs, 13kor ebed tapszer, 2kor gyumi,es este 9elott tapszer. Ejszaka 4 korul viz es reggel 8kor kel.
Amugy egy "zabagep":) szoval mit ajanlotok ebedre es esetleg estere? Mert mar jo voln kevesebb tapszert adnom neki.
Ebédre adhatsz főzeléket. Én krumplival kezdtem, majd krumpli répát egy pici olajjal. Lehet krumpli brokkolival, krumpli cukkinivel stb. Szerintem, ha az összetevők nem okoznak külön-külön gondot a babának, akkor nyugodtan keverheted.
Ha a 'babakonyha'-t beütöd a keresőbe, kijön egy oldal, receptekkel életkori bontásban, dietetikus véleményével. Én is onnan vettem a recepteket.
Ja, és adhatsz gabonaféléket (estére) is már 6 hónapos kortól. Én a zabpehellyel kezdtem (biot vettem egy kis zacskóval a DM-ben, 1 evőkanálnyit vízben megfőztem 1-2 percig, majd nyers almát turmixoltam hozzá, de rakhatsz bármilyen más gyümölcsöt is).
A zabpehely azért is jó, mert egyáltalán nem allergizál, mert nincs benne glutén, ami a búzalisztben van.
1. válaszolónak: a zab is gluténtartalmú, különben én is enném.
Glutént tartalmaz: búza, rozs, árpa, zab, tönköly és ezek származékai.
Egy lisztérzékeny anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!