Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6honapos kisfiamnak szeretnem...

6honapos kisfiamnak szeretnem elhagyni az ebedet (Tapszeret) mit adjak neki hogy taplalo es laktato legyen?

Figyelt kérdés

5 honapos koratol elkezdtem az izek megismerteteset. Alma,korte,banan,krumpli,repa,tok. Valamint a por alaku babarizst amit tapszerrel kevertem. Mixelni meg nem mixeltem az eteleket.

Most ott tartunk hogy reggel 8kor tapszer, 10kor gyumolcs, 13kor ebed tapszer, 2kor gyumi,es este 9elott tapszer. Ejszaka 4 korul viz es reggel 8kor kel.

Amugy egy "zabagep":) szoval mit ajanlotok ebedre es esetleg estere? Mert mar jo voln kevesebb tapszert adnom neki.

2008. júl. 31. 16:18
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ebédre adhatsz főzeléket. Én krumplival kezdtem, majd krumpli répát egy pici olajjal. Lehet krumpli brokkolival, krumpli cukkinivel stb. Szerintem, ha az összetevők nem okoznak külön-külön gondot a babának, akkor nyugodtan keverheted.

Ha a 'babakonyha'-t beütöd a keresőbe, kijön egy oldal, receptekkel életkori bontásban, dietetikus véleményével. Én is onnan vettem a recepteket.

Ja, és adhatsz gabonaféléket (estére) is már 6 hónapos kortól. Én a zabpehellyel kezdtem (biot vettem egy kis zacskóval a DM-ben, 1 evőkanálnyit vízben megfőztem 1-2 percig, majd nyers almát turmixoltam hozzá, de rakhatsz bármilyen más gyümölcsöt is).

A zabpehely azért is jó, mert egyáltalán nem allergizál, mert nincs benne glutén, ami a búzalisztben van.

2008. júl. 31. 16:49
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem is főzeléket adjál ebédre az a legjobb és kell is neki a zöldség. Nálunk a reggeli és a vacsi tápszer, a tízórai gyümölcs, az ebéd főzelék és az uzsonna tejpép.
2008. júl. 31. 21:59
 3/4 anonim ***** válasza:

1. válaszolónak: a zab is gluténtartalmú, különben én is enném.

Glutént tartalmaz: búza, rozs, árpa, zab, tönköly és ezek származékai.

Egy lisztérzékeny anyuka

2008. júl. 31. 22:13
 4/4 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat!
2008. júl. 31. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!