Bevált praktikák és ötletek olcsóbb, gazdaságosabb baba holmik beszerzésére?
A babás-mamás, kerületi, helyi facebook csoportok nagyon jók, én bánom, hogy nem léptem be előbb, még az első gyerek alatt.
Olcsóbb, mert lehet, hogy el tudtok érte menni, vagy az eladó is be tudja dobni a holmit, nem kell méregdrága postát fizetni.
Ráadásul, nagyon sok anyuka úgy árulja a ruhát, hogy elmehetsz, megnézed, ha tetszik, veszed. Az aukciós oldalon én már sokszor megjártam, hogy a fotón hibátlannak tűnt a ruha, megérkezve mosott, kopott holmit kaptam. Pár száz forintért meg nem reklamál az ember, de ha élőben látom, nem veszem meg. Remek áron vettem pihenőszéket, kengurut, bébiőrt, és itt adom el a kinőtt holmikat is.
duriban vettem ruhákat
meg ismerős anyukától
1-2 uj
de duriban vettem olyat is amin rajta volt az árcédula
Én is facebookos csoportban voltam, ott vettem és adtam is a babaholmikat. Elköltöztem, most ebben a városban is keresek hasonló csoportot. A postaköltségen is lehet spórolni.
Amit nem vennék használtan, az a matrac és a cumisüveg. Bútorokat, ruhákat igen.
mi gyakorlatilag laig költöttünk babáinkra:
-pelenkából kb.6hóig tökéletes a tetrapleus (ha nem ódzkodsz a plusz mosástól)
-kiságy használtan 10e körül van, csak matracból érdemes újat venni
-ágyneműből a babaágyneműk gyakorlatilag drágábbak, mint a felnőtt méretűk, így én vettem egy szép felnőtt méretűt, és elvágtam, így lett 2 garnitúrA babaágyneműnk, lepedőt ugyanígy
-ruhák turiból, vagy még jobb, ha kölcsön barátoktól, családtól
-cumit, cumisüveget ne vegyél, jó esteben nem is lesz rájuk szükség
-fél éves korától megfőzni egy krumplit, vagy lereszelni egy almát nem nagy meló, viszont boztosan egészséges és friss, sokkal jobb mint babaételt venni.
-gyerekülésből, hordozóból érdemes viszont újat, elég jót venni, baleset esetén nagyon nem mindegy
-újszlött mózeses babakocsi jó használtan is, utána sport babakocsiból már érdemes újat venni, ezt 1 gyerek is 2-3 évig nyúz, több gyereknél meg még tovább ki tudjátok használni
-és nem érdemes bedőlni a reklámok tukmálásainak, nem kell 10 csomag popsitörlő, amikor csak lehet, ki kell mosni a popsiját, nem elkenni a kakit
nem szükséges normál esetben (hacsak nincs valami betegségre hajlam) légzésfigyelő, pelenka tároló szemetes, popsitörlőmelegítő, 1000játék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!