Mekkora volt a babád buksija a születésnél, és hagytak-e természetes módon szülni?
Figyelt kérdés
Azért kérdezem ezt, mert a 38. hetemben járok és 97-98mm a buksija a picinek ugyebár még van 2 hét nem lehet tudni, hogy mekkorát nő, de sajnos adagolják nekem a császár gondolatát, ne akkor lepődjek meg rajta :o(2008. júl. 31. 09:49
1/10 anonim válasza:
Az én kisfiam buksija 34 cm volt a születésénél. Természetesen szültem, és nagyon könnyű szülésem volt, pedig a szülésznő szt mondta, hogy ez egyáltalán nem számít kicsi fejnek. És a 40. héten szültem.
Neked is könnyű szülést kívánok!
2/10 A kérdező kommentje:
Nekem épp tegnap mondta a doki, hogy a 97-98mm a nagyjából 35 cm -es körméret.
Nagyon remélem, hogy mostmár nem nő a csontozata, csak hízni fog a kis drágám. :o)
2008. júl. 31. 09:57
3/10 anonim válasza:
Az én babám buksija is 34 cm volt és én is rendesen szültem, de nekem nem volt könnyű, bár lehet, hogy ennek a fejkörmérethez nem sok köze volt.
4/10 anonim válasza:
Szia én 38-as fejjel és 4350 grammal szültem meg a lányomat természetes úton, pedig nekem is adagolták a császár gondolatát. A magzatvíz elfolyásától számítva 3 óra alatt megvolt. Szerintem nem voltam rosszabbul szülés után, mint az aki kicsi babát szült. Én örölük, hogy nem császár lett, hisz hasi műtét után igazán emelni sem szabad, és valahogy a babát is el kell látni:-)
5/10 anonim válasza:
szia.az én babámnak 37 volt a fejkörfogata 62 cm-vel és 4280 grammal született sajnos császárral
6/10 anonim válasza:
Szia az én babámnak 36cm volt a feje 59cm hosszú és 4350 gr és simán szültem 3 óra alatt.Nem biztos hogy császár lesz szerintem majd akkor dől el ha ott leszel.
7/10 anonim válasza:
Az én babám 3070 g volt, 49 centi hosszú, 33-as fejkörfogattal, én 39 hetesen szültem, természetes úton, de majdnem császár lett, mert nem ékelődött be a feje először és a nyakára volt tekeredve a köldökzsinór. De azért sikerült végül beforgatni. Azért könnyű szülésnek nem nevezném, nagyon elnyúlt a kitolási szak, könyököltek is a hasamba egy párat... Na, az volt talán a legrosszabb.
8/10 anonim válasza:
Az én babámnak 36 cm volt és császárral szültem.25 órát vajúdtam és nem sikerült kitolni,mert nem volt jól beilleszkedve.Én már örültem a császárnak a végén,és nem volt olyan szörnyű utólag sem.2 hét alatt helyrejöttem.
9/10 anonim válasza:
Jajj, fejezzétek már be a császárral riogatást, mint itt az egyik hozzászóló! Aki nem tudja ellátni a babáját császár után, annak valami komplikációja volt, vagy túl kényes, de akkor a sima szülésbe bele is halna az olyan, aki egy császártól kikészül, mi az a 2-3 nap fájdalom egy rendes vajúdás-szüléshez képest!?Komplikáció meg a természetes szülésnél is simán előfordulhat! Normál császár után azt a 2 nap nehézséget ki lehet bírni, a baba emelgetése meg egyáltalán nem gond!Szerintem, a gátvágás sokaknak rosszabb, és nehezebb a felépülés. Ha félsz a császártól, nézd a pozitívumait! nincs pl. fogó,vagy vákum, köldökzsinór rátekeredéses probléma, szép lesz a babád már az első pillanattól fogva, meg originál marad az alsó fertályod! Ez is valami, nem?:)Az élmény meg a baba születésében van, nem a szülés módjában! Akinek ez lelki problémát okoz, az forduljon pszichológushoz!
10/10 anonim válasza:
Az én fiam 3940 gr.-al és 38-as fejjel született a burokrepesztés után másfél órával megvolt, természetes úton. Szerintem minden szülés más! Ne aggódj előre, felesleges!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!