Kétgyerekes szülök, nektek mennyi marad?
Ősszegésében nekem az a tapasztalatom, hogy két gyerek esetén nem duplázódnak a költségek, főleg ha a mindegyik egy nemű.
Ilyenkor megöröklik egymás játékát, ruháját bútort, stb. Az első években kevés plusz befektetést jelent.
Háromnál már más a helyzet.
Elég lenne-e??
Nekünk kb. ennyi van összesen havonta és albérletben élünk, ebből jön le a rezsi is!
Bár, ha luxus igényeitek vannak, akkor lehet, hogy kevés.
Két gyerekre összesen 60 ezer jut, ebből kell mindent megoldanom, sokszor nem jut olyanra ami amúgy kellene.
Nekem a 150 ezer az kb maga a kánaán lenne. Szerintem kevesebből is meg lehet oldani, ha tudtok húson, zöldségn, gyümölcsön spórolni. :)
2 gyerekkel, ha mindent kifizetünk 100-ból élünk. Nem dőzsölünk, de nyaralunk, ruha-játékok megvannak. A kicsinek alig kellett valamit venni, évszakonként egy-egy dolgot, amit már annyira elhasznált a tesó, hogy nem akartam ráadni. Most 2 éves és nyárra pl. 1 szandira meg néhány zoknira van szükség, egyébként mindene megvan. Többletköltség gyakorlatilag a pelenka meg az étel. Gyed-gyes után meg anyuka úgyis visszamegy dolgozni, és több lesz a bevétel. (nálunk pl. + 100-al, azért nem mindegy)
Itt a gyakorin rengeteg spórolási ötlet van, érdemes rákeresni a szóra, én is egy csomó trükköt olvastam. 150-ből simán ki lehet jönni, azonban vannak itt olyanok, akik fél milla bevétel alatt nem is vállalnának 2. gyereket. Érdemes elolvasni a tanácsokat, mert sok esetben tapasztalom, hogy 2-300 ezerből nem jönnek ki, van aki meg 60-ból!
Amúgy a 150-be beleszámoltad, hogy + 10 ezerrel emelkedik a fizu annak, aki a családi adókedvezményt igénybe veszi, illetve a csp is + 12.e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!