Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Leírnátok nektek mit tud, mit...

Leírnátok nektek mit tud, mit csinál 11 hónapos babátok? Nagyon le vagyunk maradva?

Figyelt kérdés

Kislányom nemsokára 11 hónapos mégis attól félek, nagyon le vagyunk maradva, vagy hogy valamit már "tudnia kellene" és hogy rosszul csinálok valamit. Első baba...

Elöljáróban elmondom, hogy mozgásfejlődése neki más, mert ferde nyakkal született és Dévényre járunk. Most kúszik, a lábai kicsit feszesek így azokat nem nagyon használja, vagy nem eléggé. Már próbálkozik a térdeléssel, négykézlábazással. Ülni, állni tehát még nem tud, és mászni sem.

Baba, mama, apa, pa, hasonlókat mond. Integet, fejét rázza, zenére "táncol" (billeg jobbra-balra a fejével). Nagyon mosolygós baba, mostanában az integetés a mindene. Ha kisgyereket lát, mondja, hogy baba, bár ezt néha felnőttekre is. :) Már tanítgatom neki a tapsolást, de még nem igazán tudja. Két tenyerét nem üti össze, hanem az én kezemet szokta az egyik kezével csapkodni. Ha kúszik és valami előtte az útjában van, azt félretolja.

Evés terén... Nehezen akarta elfogadni az ételeket. Szereti a főztömet, de a gyümölcsöket nem eszi meg, csak babaétel vagy nyers formában. Szívesen megkóstol dolgokat, de inkább még a pépes ételeket részesíti előnyben. Ja, egyébként tápszeres.

Reggel tápszert iszik, utána még visszaalszik. 10-11 körül gyümölcs, de ebből általában keveset eszik. Utána is szokott aludni, ekkor általában többet. 13-14 körül ebéd, általában főzök. Délután is van, hogy elalszik még. Uzsonna sztracsis tejpép szokott lenni. Vacsora vagy ami ebéd is volt, vagy gyümölcsös babaétel, de van, hogy nem kéri. Inkább a tápszer ami kell neki.

Ami bajom van ezzel a napirenddel, hogy az éjszakát még nem alussza át. Éjfélkor még fel szokott kelni és néha még 2-3 körül is. Akkor eszik tápszert. Mostanában valahogy olyan bonyolult lett minden és az az érzésem, hogy valamin változtatni kellene... Régebben már kezdett átállni, hogy nem aludt nappal már, csak délben egy nagyobbat, de most megint sokat alszik keveset. (Bár most ez a nagy meleg is álmosíthatja). Ja igen, vizet szokott inni, nagyon ügyesen, egyedül fogja az üveget.

Tudnátok nekem tanácsot adni, változtatnom kellene valamin?

2014. jún. 11. 19:48
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Nem pontoztam le senkit, mindenkinek zöld kezecskét adtam!

Ma reggel tápszert ivott, igazából minden reggel és este tápszert szokott inni. Megpróbálom éjjel, hátha visszaalszik, de elég hangosan szokott sírni. Talán igazatok van.. Én azt gondoltam, azért kel még fel mert napközben nem eszik eleget...

Ebédre pörköltet kapott, csirkéből, és tésztát, de nem pürésítettem, hanem csak összenyomtam villával. Nagyon ízlett neki, nyammogta és nem köpte ki, igaz, olyan sokat nem evett belőle. De ez is haladás. Aztán vacsorára próbáltam neki rakott karfiolt, de ez nem jött be neki. Helyette kapott kis zsemlekockákat vajkrémmel. Abból is "evett" párat, most fürdött és letettem. De szerintem még fel fog kelni tápszerért, este így szokta.

Én fűszerezem az ételeit, bár nem erősen. Só, zöldfűszerek, illetve ja a miénket eszi akkor bors, stb. ami az adott ételbe való. De azért odafigyelek, hogy ne legyen erős.

2014. jún. 12. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!