Normális hogy 6 hetes anyatejes babának naponta még 9-11
alkalommal legyen széklete?
Figyelt kérdés
Már annyirra piros a kis segge,hiába kenem,nemsegít semmi.Tudnátok valami jó kenölcsöt ajálanni?Most Niveat használok.
2008. júl. 30. 22:40
1/9 anonim válasza:
Szerintem ez elég sok, főleg hogy az anyatejet teljesen megemésztik a babák, inkább kevesebbet szoktek kakilni.Nem ettél valami olyat ami meghajtja?Én Neogranormont vagy sárga boraxos krémet használok(ez utóbbit doktor néni írja föl), mindkettő bevált.
2008. júl. 30. 23:30
2/9 anonim válasza:
Az sok. ki kellene vizsgálni a babát laktózérzékenységre.
2008. júl. 31. 08:27
3/9 anonim válasza:
Ez szerintem is sok és nem normális. Én mindenképpen beszélnék az orvossal! Nálunk max 3 van egy nap,de akkor másnap nincs. A neogranormon az tényleg jó,de az orvos lehet hogy gyógyszertári kenőcsöt fog felírni.
2008. júl. 31. 08:36
4/9 A kérdező kommentje:
Már így megy 6 hete hogy napi 10 alkalommal kakil.Ahogyan szopik már kakil is.Van ugy hogy 2 óránként,van ugy hogy 3 óránként szopizik.Már 1 hete említettem a doktörnőnek,de azzal lettem kifizetve hogy normális.Szerintem meg nem az.1 hét alatt elmegy 80 darab pelus.A szélete sem híg teljessen normális.A kicsi nagyon szépen hízik is.Nemtudom de szerintem itt nincs valami jól,mert azt hallottam hogy a szoptatós babáknak van ugy hogy még székletük sincs napokig.Köszönöm a válaszokat.
2008. júl. 31. 09:19
5/9 anonim válasza:
Szia!
Megcáfolom az előttem szólókat. 2-3 hónapos koráig nekem is nagyon sokat kakilt a picilányom. 2 - 2,5 - 3 óránként szopizik, a mai napig is, és kajálás után mindig tisztába kellett tennem. Nem hig, hanem olyan zöldes, sárgás, ragadós volt a széklete. A dokinő szerint normális az emésztése. Nekem sem elég 10 napra a 80 db-os pelus. Most már 4,5 hónapos a szopizási idő nem csökkent, a kaki egyre kevesebb, viszont minden szopi után tisztába kell tennem, mert "csucsog" a pisiben, úgyhogy én sajna beletörődtem, hogy pelusból nagyon sok kell.
Jó egészséget! Üdv.
2008. júl. 31. 10:04
6/9 anonim válasza:
4. válaszoló vagyok. A popsikrémet pedig a DM-ben veszeem "Veleda", elég drága, de épp csak a pospsilyuk körül kenem be a popóját, és ott ahol véletlenül a pelus megszoritja. Még az első tudust használjuk. Szóval nem kenem az egész fenekét.
Üdv.
2008. júl. 31. 10:06
7/9 anonim válasza:
Mi is ebben a cipőben jártunk.Minden szopizás után volt kaki, sőt spenót színű és nyálkás.Voltunk kivizsgáláson is, annak ellenére,hogy a dr.nő egészségesnek mondta. Semmi bajuk nincs, ha csak anyatejet kap.Most vagyunk 2.5 hónaposak és 2-2.5 óránként szopik és 3-4szer van kaki. 1 hete változott.Jó babázást!
2008. júl. 31. 12:12
8/9 anonim válasza:
Az előző válaszoló vagyok. Nekem a Sudocrem vált be.Kapható DM-ben és gyógyszertárban.
2008. júl. 31. 12:16
9/9 anonim válasza:
A Sudocrem nekünk is bevált, a védőnő is ezt ajánlotta. Vagy még a gyógyszertárban kikevert popsikrém is jó. Amíg ezek jók, én nem használok márkás popsikrémeket. Persze lehet, hogy azok között is van jó...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!