Jó mesekönyv vagy mondókáskönyv?
Megírnátok azt is, hogy mennyi idős babának ajánlanátok?
Ha esetleg ilyen oldalt találtok az interneten és belinkelitek azt is megköszönöm.
sün balázs, a lgjobb a világon:)
a neten sok van, annapetiesgergo talán az 1ik. azt szereti a babám. 19 hónapos.
Gazdag Erzsi: Mesebolt
Egyszerűen imádtam én is gyerekként és a fiam is szereti. A [link] oldalon megtalálod, ha rákeresel.
Nekünk most a BOGÁRÜNNEP című kis versecske jön be nagyon, nem emléxem h ki irta. napi 10szer el kell olvasnunk, és szépek a rajzok benne , keménylapos. 21hós a kisfiam.
szereti még az Altatót József Attilától pl. mesét igazán még nem lvasunk, csak ilyen rövidebb verseket amiket viszont naponta - van h többször is :).
Öreg néne őzikéje - szerintem kihagyhatatlan alapmű, csodaszép rajzokkal, tüneményes vers. Én sokszor meg is hatódok rajta, érzem a gombócot a torkomban, pedig már legalább milliószor olvastam. Mivel vers, jó kis ritmusos, szerintem már egész kicsiknek is lehet olvasni.
Bogyó és Babóca - kb. 2 éves korától imádja a lányom. Ez volt az első mese, amit az elejétől a végéig hajlandó volt megszakítás nélkül végighallgatni, persze úgy, hogy nézegette a képeket.
Anna, Peti és Gergő is nagy kedvenc. Nekem kicsit fura, hogy egy vadidegen család életét meséljem a lányomnak (Valószínűleg jobb lett volna a lelkemnek, ha nem teszi bele az írónő a saját családi fotóikat a könyvbe). De amint hallom, a legtöbb gyerek meg van érte veszve! A lányom most 3 évesen kattant rá, de simán végigolvastatja velem azt a vastag kötetet egy szuszra, aztán még ismétlést követel (de nem kap, mivel totál berekedek a végére)
Kippkopp is kedvenc, de ezt is úgy 2 és fél - 3 éves kortól ajánlom (Nálunk korábban nem jött be)
A kedvenc verseskönyvünk egy válogatáskötet, Ha majd hatéves leszek a címe. Kifejezetten ezt a kiadást ajánlom:
Nagyon szép, színesek az illusztrációk, már 1 éves kora után imádta nézegetni a kislányom, amíg én olvastam a verset, addig őt lekötötték a képek.
És talán még emlékeztek a Fognyűvő Manócska könyvre? Nemrég végre újra megjelent, ugyanaz a borító, a formátum mint a régi könyvnek!! Aki ismeri a könyvet, annak szerintem nem kell bemutatni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!