Kezdjek aggódni, azért, mert még nem megy az átfordulás?
Ha, próbálkozik, az nagyon jó. Biztos sokan mondták már, hogy nem fejlődik minden baba tankönyv szerint , nem baj, ha nem tud még stabilan forogni, ha alapvetően nincs semmi más probléma. Ha a fejét szépen emeli, nem homorít a hátával, nem "repülőzik" sokat, akkor lehet, hogy csak gyakorolnia kell még. Nekünk az alábbi kis film nagy segítség volt.
http://www.youtube.com/watch?v=zx1Lt69W4PU
Említsd meg a védőnőnek az aggodalmadat, hátha ő többet lát, ha gyakorlott, az esetleges problémát észreveheti, és megfelelő helyre elirányíthat, de szerintem önmagában a pici kora nem indokolja az aggodalmat. Figyeld meg, sokan fognak itt neked írni, akiknek a babája később forgott stabilan. Az én kislányom nem mérvadó, mert hipotón, és kéthónapos kora óta dévényre járunk vele, ő 9-10 hónaposan forgott stabilan. :)
Az én fiam 6,5 hónapos, gasztros doktornő azt mondta,hogy gyenge izomtóniusa van. Körzetije erre azt felelte, hogy megnézi, hogy az van e és eldönti, hogy kell e neurológushoz vinni vagy nem.
Ez azért van,mert a fiam még nem ül magától és nem forgolódik egyik odlalra sem. De a vieón látott kisfútól sokkal ügyesebb,nem kell ennyit "rimánkodni" neki,hogy átforduljon. Picit kellett billenteni a fenekét vagy a fejét. Szépen nyúl dolgokért, még a feje fölöttit is el tudja venni, hason is eléri a játékokat és úgy játszik vele. Pillanatok kérdése és átfordul.
a Dévény tornára nem kell beutaló.
mi is járunk (annak ellenére, hogy konduktorhoz, meg gyógytornászhoz is beutalták a babát a neurológián izomgyengeség miatt - úgy vették észre, hogy nem fordult hasra, sem vissza, csak próbálkozott).
pár hónapig csináltuk az átfordulásokat, és mindenféle egyéb tornákat, de őszintén, neki éppen semmit nem segített :( A Dévény torna viszont tényleg használt, két alkalom után simán, erőlködés nélkül fordult.
ha téged megnyugtat, akkor vidd el egy dévényes tornászhoz.
A lányom 4 hónaposan fordult át egy párszor hasról hátra, utána nem csinálta egy darabig.
Hátról hasra 6 hónapos elmúlt, amikor megtanult átfordulni, a következő nap meg gurulva közlekedett.
Én is pokrócoztam vele, ill. vettünk egy hintát, mert azt hallottam a hintázás segíti a mozgásfejlődést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!