Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, hová lehet elvinni a...

Anyukák, hová lehet elvinni a 7 hónapos lányomat ha nagyon hízik? Milyen dokihoz?

Figyelt kérdés

Tegnap tettem ki egy kérdést és azt írták vigyem el kivizsgálták. Na de a doki azt mondta ilyen korban nem vizsgálják meg! Tényleg????

Valami oka csak van. 10,5 kg 70 cm. 4520-al született.

Egésznap mászik felül és feláll. Nem eszik sokat!!!!

Inkább azt mondták vegyek ki pár dolgot az étrendjéből és ne haggyam sokat aludni mert akkor is hízik. :@

2014. máj. 20. 06:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
78%

9-es vagyok!

Igen, én is így látom Utolsó!

Lehet nem probléma, de ami tény az tény.

Biztos nagyon aranyos baba, de az egészségére kell figyelni! Nyílván figyelsz.. Ebben nem kételkedek, de keress fel egy dokit.

2014. máj. 20. 08:57
 12/17 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem is nagyon sok és én is elvinném orvoshoz, akár magán úton is.

Lehet, hogy le fog csökkeni a hízás üteme, ha elindul, de az is lehet, hogy nem. Mivel már most is mozog, valószínűbb hogy nem. Nekem is van olyan barátnőm, akinek a kislánya is ilyen súlyú volt ennyi idősen, most 5 éves és a súlya 30 kg körül van és nem szép látvány, amikor ennyire kövér eg kisgyerek. Nála nem jött be, hogy majd lemozogja. Nem értem, miért írjátok, hogy nem baj, mert ha beteg lesz, majd lesz miből fogynia. Kislányom vékony, nem fogy mégsem több kg-t akkor, amikor beteg. Nem attól egészséges valaki, mert 1 évesen már 15 kg. Mivel a kérdező kislánya nem átlag súllyal született, rá nem vonatkozik az, hogy félévesen duplázni, 1 évesen triplázni kell a súlyát. Komolyan gondoljátok, hogy 1 évesen közel 14 kg kéne hogy legyen a kicsi?

A Kérdező aggódik és nem tartja normálisnak, hogy ennyire hízik a kislánya. Ti meg nekiestek.

Ezt a választ is lepontozhatjátok, mert úgy látszik, aki nem azt írja, hogy milyen szuper, hogy 10 kg és nem sok, az lepontozódik.

2014. máj. 20. 11:35
 13/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Igen aranyos de sztem nem normális ez és nagyon aggódom. A doki meg nem küld el sehova. Most változtattam ugye az étrendjén várok jövő hónapig megnézem hogy mennyit hízott és meglátom hogy elvigyem e vagy nem.

2014. máj. 20. 12:05
 14/17 anonim ***** válasza:

Szerintem azért nem küld még sehova a gyerekorvos, mert ha még a felső határon is van a picid, mégis lehet, hogy "belefér" a normális tartományba. Meg egy 7hós gyereket hogy vizsgálnak? Lehet, hogy soknak tűnik a súlya, de ahogy mások is írták, később ez biztos le fog állni. Én türelmesebb lennék ezzek az orvosi vizsgálattal, ha változtatsz az étrendjén az elég lesz első lépésnek. Nyilván aggódsz és figyelsz rá, ez jó, de ha majd később is ekkora lesz, akkor kell majd ezzel jobban foglalkozni. Lehet egy vérvétel nem ártana, de én nem tenném ki a picit mindenféle vizsgálatnak- MÉG.

Ezt mondom úgy, hogy az én kicsim meg nem hízott, és én is rohangáltam vele a dokihoz, azaz sűrűbben jártam a gyerekorvoshoz. Én is megkaptam az étrendváltoztatást! azt- hogy tömjem a gyereket. Tömtem... hol jobb volt, hol nem. De ő is beállt 1éves kora után. 3050grammal született, 8kg volt egy évesen, ami nem kevés, csak ahhoz képest, hogy 5hósan volt 7kg. MI onnantól voltunk vendégek a gyerekorvosnál sűrűbben. Aztán felmerült a gluténérzékenység, mert napi 7-8 széklete volt, így diéta... stb. Utána kiderült mégsem. (csak mivel állandóan tömtem kajával- állandóan kakált szegény) KB 15hós korától az étvágya az emésztése mindene nagyon jól kezdett beállni mindenféle trükközés nélkül. 2évesen 11kg volt. Most 2,5éves és 12kg.

Totál rendben van a gyerek mostmár.

SZóval én várnék a helyedben- de tudom hogy ezt könnyű mondani. Az én esetem a másik véglet volt, akkor mit meg nem adtam volna érte, hogy hízzon a gyerekem!! :)) Szóval ez sem jobb, hidd el.

2014. máj. 20. 14:04
 15/17 anonim ***** válasza:
Semmi baja a babádnak!!!Lányom anya tejes volt,és 10 hónaposan 12 kg volt!A gyerek orvos mindig azt mondta,hogy kicsattan a gyerek az egészségtől!:)
2014. máj. 27. 12:13
 16/17 anonim ***** válasza:
Előző vagyok......a lányom 48 centivel és 3 kg-mal született!Már négy éves,csinos kis csajszi lett belőle!:)
2014. máj. 27. 12:14
 17/17 A kérdező kommentje:
15-ös. Igen sztem azért nem szólt mert anyatejes. Nekem is azt mondta a doki ha anyatejes lenne semmi baj nem lenne, de tápszeres
2014. máj. 28. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!