Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hol aludjon a baba (az elején)...

Hol aludjon a baba (az elején) , velünk egy szobában vagy külön az ő szobájában?

Figyelt kérdés
sokat olvastam erröl de különbözöek a vélemények amit a szakkönyvek irnak,szeretnék pár tapasztalaton ALAPULO VÉLEMÉNYT HOGY TUDJAK DÖNTENI!hA VELÜNK ALUDJON AKKOR MEDDIG?
2008. júl. 29. 10:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
57%
37 hetes kismama vagyok. Nekünk az első perctől a saját szobájában fog aludni. Szerintem jobb ha rögtön az elejétől kizdve tudja, hogy az az ő helye.
2008. júl. 29. 10:21
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk velünk egyszobában alszik a la´nyom.Nem is bírnám másként.Pedig van sza´mára külön szoba.Miután egy e´jjel min4x kel.Nyugodtan aludjon veletek.Èn így sokkal nyugodtabb vagyok.Ráér ö még a külön szobára.
2008. júl. 29. 10:23
 3/11 anonim ***** válasza:
Nálunk kb. 1,5 hónapig velünk aludt. Akkor még éjjel 1-2-szer felkelt enni, de miután már majdnem átaludta az éjszakát , elkészítettük az Ő kis szobáját. Nagyon hamar megszokta és nagyon szeret ott aludni.(sőt, szerintem ott sokkal jobban és nyugodtabban alszik) Persze biztosan nehezebb megszoknia, ha mondjuk csak 6-8 hónapos korában lesz külön tőletek. Én azt olvastam valahol, hogy legjobb , ha 3 hónapos koráig rászoktatjuk, hogy van saját kis szobája.
2008. júl. 29. 10:29
 4/11 anonim ***** válasza:
17%
2008. júl. 29. 10:48
 5/11 anonim ***** válasza:
A kisfiam születése óta külön szobába alszik, csak a hajnali ébredés után marad köztünk. Szerintem igy jobban tud aludni mindenki.
2008. júl. 29. 12:18
 6/11 anonim ***** válasza:

Szia, az én lányom most 6 hónapos és még a mi szobánkban alszik, de külön ágyban. Éjszakamég 3x kell fel szopizni, és amikor külön szobába tettük, mire odaértem a nyöszörgésére, neki ki voltak pattanva a szemei és esze ágában sem volt visszaaludni :-). Amikor a mi szobánkban van, már hallom a cuppogást jszaka és úgyeszik, hogy fel sem ébred rá. Így mindenki jobbat alszik. Amúgy, amíg meg nem született a lányom, én is úgy gondoltam, hogy külön szobába fogom altatni a kezdetektől fogva, de rájöttem hogy ez nagyban függ a gyerektől is.

Hallgass az ösztöneidre, azok meg fogják súgni, mi a legjobb neked és a babádnak. Nincskétegyforma gyerek-szülő páros.

Nővéreméknél az első sokkal nyugodtabban aludt külön szobában, míg a második most 2 éves, és most volt hajlandó a másik szobában aludni.

Van olyan ismerősöm is, aki úgy oldotta meg, hogy ő költözött át a gyerek szobájába, és éjszakánként átszökdösik a férjéhez :-))

2008. júl. 29. 12:59
 7/11 anonim ***** válasza:
Az én fiam az elejétől külön ágyban aludt (szerintem az egy ágyban alvás elég nagy marhaság, nem tudom, miért sztárolják az LLL-t ezzel a nézettel), és nem is normális dolog. Amíg éjjel is fel kell kelni, addig kényelmes, ha egy szobában vagytok a babával. Én ezek után szívesen áttettem volna külön szobába, de egyenlőre erre nincs mód. Majd pár hónap múlva, kb. egy éves lesz, mire saját szobája lesz. De amúgy én már egy hónaposan külön tettem volna, mert csak addig kelt fel éjjel is.
2008. júl. 29. 13:37
 8/11 anonim ***** válasza:
16%
Az utolsó válaszolónak! 3 hónapos a babám és a kezdetektől velem alszik!! Egyálltalán nem marhaság!!!!!!!!!! Mi is próbálltuk a kezdetekben a kiságyába rakni és emiatt 1 hétig nem is aluttunk egész éjszaka! Rémálom volt! De amióta mellettem van, azóta 1x-sem kel fel! Este 19 órától reggel 5 ig alszik akkor 10 perc evés és alszik tovább 7:30 ig! több ismerösöm is van aki arra panaszkodik hogy 4-5 éves a gyerek és éjszaka még mindig 3x kel fel!! Na ennyi a különbség egy nyugtalan és egy nyugodtan alvó baba között!!!!!!!
2008. júl. 29. 14:03
 9/11 anonim ***** válasza:
70%
Mi külön szobába tettük az elejétől fogva.A kórházban ugye ott aludt az ágyam mellett közvetlen.Amikor hazajöttünk,nagyon furcsa rossz érzés volt picit,hogy nem látom ha kinyitom a szemem.2 nap alatt megszoktam,hogy a másik szobában alszik.Addigra tudtam,hogy meghallom ha jelez,nem kell sírnia,felébredek.Anyai ösztönök.Ha van lehetőség próbáld meg külön szobában pár napig,aztán meglátod jó e így nektek.Eleinte 2-szer kelt fel éjjel,de 3 hetes kora óta csak egyszer.Nem nehéz átmenni az ő szobájába és megszoptatni szerintem.Utánna visszateszem a kiságyba ésmax fél órán belül alszik tovább.Addig meg ide szoktam ülni a gép elé,hogyha hív,akkor tudjam megsimizni az ágyban,vagy a dudust odaadni.Nyugisan elvan az ágyában.
2008. júl. 30. 10:00
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerntem ez nagyban függ a ti életviteletektől is. Nekem muszáj lesz saját szobájában altatni őt, mert a páromnak mindkét munkája olyan, hogy csak kipihenten lehet csinálni, mert különben veszélyes és másokat is veszélyeztetne. Viszont a gyerekszobába be lesz téve egy külön ágy nekem, ha másképp nem megy ott alszok vele. Ez már a babától függ majd. Mondjuk nekem ebből a szempontból szerencsém van, akár három ágy is beférne a kiságy mellé...
2008. júl. 30. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!