Őszintén, néz az 1 év alatti babátok mesét, hallgat babazenét, hogy kicsit ki tudjatok kapcsolódni ti is?
Őszintén? Nálunk megy a tv! Leginkább a rádió szól, de azért a tv-t is be szoktam kapcsolni. :-(
Én is hasonlóan érzek mint Te! És nagyon de nagyon sokszor filozom azon h hogy oldják meg azok az anyák akik soha nem kapcsolják be a tv-t.
Szia, nekem 3 gyerekem van, szerintem ilyen pici korukban egyikőjüket sem kötötte le a mesenézés, nem is ajánlanám.
Zenehallgatás az oké, az sem baj ha szól a tévé a háttérben, de én úgy vettem ki az írásodból, hogy te akkor vagy szabad egy picit, ha a babád mesét néz, amúgy egész nap foglalkozol vele, szórakoztatod, játszol vele, hát szerintem ez itt a gond.
Én úgy tapasztaltam, hogy a babáknak nem arra van szükségük, hogy egész nap szórakoztassák őket(attól csak kifáradnak) hanem arra, hogy megfelelő teret biztosítsunk a mozgásfejlődéséhez, a szabadjátékhoz, és akkor ő önállóan felfedezi a világot, nincs állandó szüksége a szülői jelenlétre, tehát néha-néha magára lehet hagyni játszani.
Ez leginkább már akkor nyerő, ha elkezd kúszni, mászni, mert akkor játszószőnyegre letéve biztonságos helyen fedezheti fel a világot.
Erre próbálj törekedni, és akkor neked is több szabadidőd lesz mellette, ez nem azt jelenti, hogy nem lehet játszani a babával, hanem hogy nem kell állandóan, mert magától is elvan ha megfelelő környezetet biztosítunk az életkorának megfelelő játékához.
Ha tudok segítek ötletekkel szívesen!
Zenét apával szokott "nézni" youtube-on naponta egyet (de nem minden nap).
TV-t nem nézetek vele és próbálom kerülni, hogy mi nézzünk mellette, DE (most jön a vallomás része :) ) ha férjem későn jön haza és nehéz napunk volt akkor délután nagyritkán be szoktam kapcsolni a Ridikült magamnak. Nem azért mert annyira érdekel, hanem, hogy halljak egy kis felnőtt emberi szót és mert ez az a műsor amiben a legkevesebb villogás, hangzavar, stb van, csak simán beszélgetnek benne.
Nem szokta nézni egyáltalán, ha mégis nézi, akkor igyekszem adni neki játékot, de azért nagyon nem stresszelem magamat ezen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!