Terhesen szabad szolizni, vagy ezzel károsítom a babát?
Itt senki nem írta egy betűvel sem hogy szoli helyett szívjon el a kérdező napi 1 szál cigit.
Elítélem azokat akik a gyerekükért nem képesek abbahagyni a dohányzást és felvállalják a kockázatot, hogy maradandó károsodása lesz a gyereküknek a hülyeségük miatt.
De ugyanúgy nem használ terhesség alatt sem a szolárium, sem a napozás. Ugye mindenki maga vállalja a kockázatot a születendő gyermeke egészségéért (vannak kivédhetetlen dolgok ugyan, de ezek viszont pont olyanok amikért/ami ellen tehet egy kismama), tehát ha te szoláriumozni akarsz csak tedd, de ne háborogj ha másoknak más a véleményük, a tieddel 180°-ban ellentétes.
Egy nagyon jó szakemberhez jártam terhesgondozásra, rengeteg tapasztalattal, idősebb már. Ahogy kiderült, hogy babát várok, az volt az első, hogy közölte: szolárium, röntgen tilos.
Mondom még egyszer, mert már írtam ide: ne foglalkozz azzal, hogy nem lesz hű de barna nyáron, most a baba a legfontosabb, és bőven bepótolhatsz mindent, ha megszületik és már nem szoptatsz. Attól még a napra egész nyugodtan ki lehet menni, ki mentem én is, persze mértékkel, csak sajna engem alig fog a nap, így hóka voltam eléggé.:D
Azért ne hasonlítsuk már össze a szolizós kismamát a dohányossal.A dohányzás függőség.A napbarnítottság meg nem ügy.És főleg aki hófehér bőrű,az nem lesz ám barna a napon sem,csak leég,lehámlik és ennyi.Utána pont olyan fehér,mint elötte.
Szerintem 9hónapot ki lehet bírni napbarnító krémmel is.És még mindig egészségesebb a napon barnulni,mint a szoláriumban.A napra ki lehet menni,senki nem mondta,hogy nem.De nem a 40 fokban kifeküdni csupasz hassal.
Aki még egy szoláriumról sem tud lemondani,az inkább ne vállaljon gyereket ( nem a kérdezőnek szól ez,csak nagy általánosságban).A cigi sem egészséges,de minden orvos azt mondja,napi 1-2 szál inkább,mint az idegbaj.Hát az meg szomorú,ha valakinek a szoli kihagyása okoz hasonló érzéseket...
káros...káros....de MIÉRT??? 8 perctől nem melegszik fel a magzatvíz!!!!! nincs benne UV-C ami a NAPBAN VAN!!!!nem mindenkinek jön ki a májfolt (akinek kijön, nem megy többet).én voltam tegnap is és jól esett.
Indokoljátok aki szerint nem lehet. soroljatok indokokat a fent általam említett 2-n kívül. ja és a szoli nem éget már, ezekkel a 0.3-as csövekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!