Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Két hónapos babám hátán úgy...

Két hónapos babám hátán úgy nevezett vér anyajegy van. Mitöl jöhetett ki neki? Már ott van két hete és én úgy látom hogy nöl. Mit tudnék vele kezdeni hogy eltünjön vagy leglább is ne legyen nagyobb?

Figyelt kérdés
2008. júl. 28. 16:59
 1/3 anonim ***** válasza:

Hemangioma - jóindulatú vérérdaganat

A haemangióma (nem-rosszindalatú érdaganat) kis kitágult erek (kapillárisok) rendetlen, sűrű összetömörülése a bőrön vagy a belső szervekben.

A klasszikus haemangióma, jól látható piros folt a bőrön, amely lehet a bőr legfelső rétegében (kapilláris haemangióma), mélyen a bőrben (cavernosus haemangioma), vagy a kettő keveréke.

Általában már a születéskor jelen van, habár pár hónappal a születés után is megjelenhetnek. Ha később jelennek meg, akkor az általában olyan bőrfelszínen történik, amely már eleve kicsit szürkésnek tűnt.

A haemangiómának 3 fejlődési szakasza van:

1. gyors növekedés

2. nyugalmi állapot

3. involúció (a haemangióma elkezd eltűnni)

Az involúciós stádiumban a haemangióma teljesen eltűnhet. Ha az eredeti haemangióma nagyon nagy cavernosus haemangioma volt, akkor ez eltorzíthatja a bőrt, ami látható bőrelváltozást hagyhat. A felszíni kapilláris haemangiómák nyom nélkül eltűnhetnek.

Gyógyítás:

A felszíni kapilláris haemangiómákat nem gyógyítják, mert maguktól fokozatosan elmúlnak 5 - 10 év alatt minden beavatkozás nélkül. Néha használhatnak lézert a gyógyításhoz.

A cavernosus haemangiómákat, amelyek a szemhéjat érintik, általában szteroid injekciókkal vagy lézerrel kezelik. Másutt található nagy cavernosus haemangiómákat szteroid tablettákkal, vagy szteroid injekciókkal egyenesen a haemangiómába. A lézerterápiánál sárga lézert használnak, amely szelektíven csak az ereket károsítja a hemangiómában a fölötte található bőr károsítása nélkül. Az orvos dönthet úgy, hogy a lézert és a steroidokat egyszerre beveti a gyógyításhoz.

A haemangiómák kialakulását nem lehet megelőzni.

Kislányomnak is van a kezén, én is megijedtem. Nekünk most kezdett el felszívódni, 6 hónaposak vagyunk.

2008. júl. 28. 19:29
 2/3 anonim ***** válasza:
szia! A keresztfiamnál kb 2 hetes korában alakult ki a feje búbján, és elkezdett nőni. Majd abbamaradt a növekedés. Most 8 hónapos, és már csak egy pici folt látszik.
2008. júl. 28. 19:41
 3/3 anonim ***** válasza:

Rajtam is jött ki véranyajegy,születésem után néhány hónappal a hónaljamnál,egyre nőtt,ezért a dokik úgy döntöttek leműtik.Ez pontosan a második születésnapomon történt.

Azt mondták a heg elfog tűnni,azóta is megvan.

Most 23 éves vagyok,terhes,és a terhességem elején megjelent egy újabb véranyajegy a combomon,ami aztán kezdett felszívódni,majd újra feltöltődött,most megint leapadóban van,de nagyobb lett.Doki szerint normális,majd eltűnik.Engem nagyon zavar,mert csúnya,és ijesztő,remélem hamar eltűnik.

2010. dec. 15. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!