Ti micsinalnatok ha bantanak a gyereketeket? Ti hogy kezelitek az ilyen helyzeteket?
A másik kislány nemhogy nem nagy ehhez, hanem ebben a korban van. A te lányod is próbálkozik majd. Ok, hogy rászóltál, de ezért felesleges anyukákkal összeveszni. Az én fiam is kapott pofont, a víz levert, de nem szóltam, mert a másik anyuka se tud másodperenként a gyerek felett lenni. Később az én fiam is bántott más gyereket, leszí
dtam, nem problémázott a másik anyuka. Gyerekkori sajátosság. Leszoknak róla.
Teljesen természetes a reakciód, hiszen a te gyereked, persze, hogy nem nézed tétlenül, mint bántják, és nem mondom, hogy természetes, amit a másik kislány csinált, de a 3-4 éves kor pont az, amikor kipróbálják az ilyeneket még akkor is, ha tudja, hogy kikap érte.
Én ilyen helyzetben megfigyeltem, hogy mekkora a korkülönbség, s olyan esetben, mint ez, amikor nagy volt a különbség oda mentem melléje egy kicsit, hogy ki tudjam venni egy rossz szituációból, ha szükséges, vagy jobban tudjam a másik gyereket kontrollálni, esetleg mondtam a nagyobbiknak, hogy "te szeretnéd, ha most én homokot szórnék a szemedbe/lökdösnélek/megütnélek"? zttól függően, hogy épp mit csinált. Általában jobban megszeppennek, ha idegen szól rájuk, és a szüleiknek, ha van egy csepp eszük, akkor felfigyelnek, és ők is szólnak.
Ha kb egy életkorúak, akkor hagytam, hogy intézzék egymás közt, mert elvégre meg kell tanulnia megvédeni magát, nem lehetek mindig mellette, és nem intézhetem el minden problémáját, mert akkor sosem tanul meg boldogulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!