Mennyi idősen tudják a babák a babák megfogni a a kezükbe adott tárgyakat? Pl. csörgő
Szerintem ne idegeskedj, nem egyformán fejlődnek a kisbabák, független attól, hogy koraszülött vagy sem. A mi kisbabánk 3 hónapos 2 hetes és most már megfogja amit a kezébe adunk, vagy legalábbis próbálja. Ami nagyon vékony, vagy nagyon vastag még nem tudja ügyesen megfogni. Mi már rég elkezdtünk odaadni játékokat, zsebkendőt, pelust, stb., hogy legalább nyúlkáljon utána, és meg is próbálta mindig fogni amit odanyújtottunk, de nem tudta megtartani. Nemrég kezdte el megtartani és kezdett ügyesebben fogni is. Pár napja markolássza a kispokrócát, vagy a ruhácskáit. Minden pelenkacserekor megmutatjuk neki a pelust, odatartjuk és hagyjuk, hogy próbálja megfogni. Már régebb csináljuk ezt, soha nem erőltettük, kivártuk, hogy ő nyúljon érte és próbálja megfogni. Persze ilyenkor mindig azt is megnézzük mi van a peluson, éppen milyen állat. Szerintem próbáljátok meg ti is. Aztán mikor játszunk vele most már kezdtünk adni mindenfélét és van amit nagyon ügyesen megfog.
Van egy nagyon jó könyv, nem tudom ismered-e, Deákné B. Katalin: Anya taníts engem. Nagyon jó ötleteket ad, hogy mikor (hány hónapos korában) milyen képességét, hogy lehet fejleszteni a babának.
Jó babázást és szerintem akkor kezdj el aggódni, ha hosszabb idő után sem látsz semmi fejlődést a babádon! De szerintem menni fog neki is :-)!
Szia! A csörgő még túl vastag, nehéz neki. A puha rongy zsebkendő, textilpelus sarka könnyebb a kezdetekkor.
A műanyag játékok ráérnek pár hónap múlva. Mi rongy fogók voltuk, de már szépen játszik a rongybabájával is, aminek kemény a feje, megfogja kétkézzel, rángatja, nyalja...
Csak türelmesen, idegeskedést pedig felejts el!
Üdv. 4,5 hónapos picilány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!