Mi ez az elszíneződés a fogán?
Figyelt kérdés
17 honapos lánykám rágofogai két hete bújtak ki, ma észrevettem, hogy a rágofelületen barnás elszíneződés van. Anyatejet is kap még mindig, gondolom a kalciumbevitellel nincs gond.2009. dec. 25. 21:20
1/2 anonim válasza:
Az ikerlányaim egyikének vannak ilyen barnás foltok a fogán,sajnos ez veleszületett zománchiány-nálunk-,azokon a helyeken nincs zománc a fogán,és egészen puha,könnyen törik,és könnyen romlik.Eddig megúsztuk,csak a két szélső metszőfoga tört le,vigyázunk nagyon a többire,mást nem lehet vele tenni.Mivel nálunk nem genetikus,a maradandó fogaival valószínűleg nem lesz gond.(Mivel ikrek,neki sajnos nem jutott elég "anyag".)
Óvatosan meg tudod nézni,h puha-e a barna foltokban,ha igen,akkor zománchiány,ha nem,akkor valami egyéb.
2/2 anonim válasza:
Mutasd meg mindenképp fogorvosnak. A fiam 1 éves kora körül vettük észre, hogy a felső metszőfogain az íny mellett fehér csík van. Zavart a dolog, mutattam gyerekorvosnak, nem tudott mit mondani, ajánlott egy homeós szert, továbbmentünk fogorvoshoz. Ő megnézte és mondta, hogy kezd gyengülni a fogzománca. Addig csak úgy mostam a fogát, ahogy mindenhol olvastam, sima vízzel, fogkefével. A fogorvos mondta, hogy már csak annyit tehetek, hogy nagyon vigyázunk a fogára, nehogy tovább romoljon, ő az Elmex gyerekfogkrémet ajánlotta, ujjhegyre kenjek kicsit és dörzsöljem a fogára, így kevesebb tud a gyerek lenyelni, mert nem jó, ha a fluor a pocijába jut. Úgyhogy most szedjük a gyerekorvos által ajánlott, ez az: [link] meg a fogorvos által ajánlott Elmex fogkrémet használjuk. Remélem nem romlik tovább a lurkó foga, mert én nagyon kétségbe estem, hiszen annyira figyeltem a fogaira az első kibújásától fogva. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!