Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért jó többesszámban beszéln...

Miért jó többesszámban beszélni a gyerekről? Nem ő, hanem mi?

Figyelt kérdés
pl: "ha szobatiszták leszünk, akkor igen" - miért, anyuka se szobatiszta?!
2014. ápr. 28. 18:14
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

pl most sírok, mert hát olyan nagy katasztrófa, hogy pelenkáznak ám :)

de nem is tudtam, hogy ezek visszataszító dolgok.

nem visszataszító, csak idegesítő tud ám lenni egy kivülálló fülének.

2014. ápr. 28. 20:38
 12/13 anonim ***** válasza:

Fogalmam sincs. Én igyekszem, hogy akkor beszéljek többesszámban, ha tényleg mindkettőnket érint a dolog. Azonban elég sokszor belefutok abba, hogy a kicsivel kapcsolatosan T/2-ben kérdeznek, amire az ember illendőségből válaszol, vagy mert pl. a védőnő kérdez, neki meg válaszolni kell, de kijavítani azért nem akarom, mert sokak szemében az minimum egy sértés.

De szerintem, ez legfeljebb egy kis zavaró szösszenet, de nem olyan komoly gond, hogy idegeskedj miatta. :)

2014. ápr. 28. 22:26
 13/13 anonim ***** válasza:

Mi pl tényleg fogzottunk, mert a lányomnak, a férjemnek, és nekem is akkor jött foga. (Más kérdés, hogy a kicsinek az első, nekünk az utolsó. :) )

Amúgy engem is szokott zavarni, ha túlzásba viszik.

2014. ápr. 29. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!