Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ne hagyjam neki, hogy felálljo...

Ne hagyjam neki, hogy felálljon ugye? (7hónapos lesz)

Figyelt kérdés

10 nap múlva lesz 7 hónapos, pár napja a kiságyba kapaszkodva felállt kutyából.

Ne ültessem le még ilyenkor? Vagy hagyjam??

2014. ápr. 23. 09:11
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy már előttem leírták, amit magától csinál, azt lehet hagyni. Ha nem lenne rá képes, akkor nem is csinálná.

A baj ott van, ha valamit még nem tud a baba-gyerek és a szülő azt próbálja valamilyen módon "erőltetni" azáltal, hogy olyanra sarkalja a kicsit, amire még nem képes a maga erejéből. Itt nálatok erről szó nincs.

És egyáltalán nem korai, mert ez még nem jelent semmit.

A fiam is 7 hónaposan már önállóan felállt a kiságyba, konkrétan felhúzta magát állásba, de ennyi. Se több, se kevesebb. 11 hónapos volt, mikor önállóan megtanult járni.

2014. ápr. 23. 09:26
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Barátnőmék babája is állt már 6hósan és nem volt nagyobb a tiédnél sem magasságban,sem hosszban.1évesen már el is indult és akkor is 76centi volt és 8,5kiló.

Lányom 8 hósan állt fel,de ő már 7hósan is elég nagy volt, 76centi és 8600gramm.

De hugom már 5 hósan felállt és 8hósan járt.És semmi baja nincs most sem,5-6évesen.

2014. ápr. 23. 09:41
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudom, szerintem nem "normális". "

... De ha egyszer az. :)

Rengeteg baba feláll 6-7 hónaposan, én babám is kb napra pontosan annyi volt, mint a tiéd és egyáltalán nem egy csodababa (mármint nekem persze az, de amúgy nem.).

2014. ápr. 23. 09:50
 14/23 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat! Jol van akkor, tudom hogy nem "csodababa", de nekem meg fel kell dolgoznom a tenyt, hogy a cuki alvo bababol, lett egy kis acsorgo torpe:D

Szerintem, mint a kora kisebb is, olyan mokas:-))

Az a vicc, jogy tenyleg minden jel nelkul tette ezt "velem", oda nezek, es nicsak ott acsorog.

En ugy gondoltam, hogy ez majd 10-11 honapos koraban lesz!

Azert gondom a setalassal var meg 4-5 honapot (remelem), en meg erre nem keszultem fel!:D

2014. ápr. 23. 09:55
 15/23 anonim ***** válasza:
Annyit már nem biztos :) Nálunk az állástól az első önálló lépésekig 3 hónap telt el. de bútorok mentén ha tudott kapaszkodni már hamarabb is ment!
2014. ápr. 23. 10:02
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

13-as vagyok.

Miénk most lett 10 hónapos és bútorok (és fal!) mentén már kb rohan, de az önálló járás szerintem még nagyon messze van... persze ki tudja... szóval azért olyan nagyon nem kell félni, lesz időd felkészülni.

2014. ápr. 23. 10:21
 17/23 anonim ***** válasza:
Nem olvastam el a többi hozzászólást csak a kérdést. De amit magától csinál a gyerek azt hagyni kell. Nem szabad visszafogni. Erőltetni nem lehet de ha egyedül képes rá segítség nélkül nem szabad akadályozni.
2014. ápr. 23. 10:38
 18/23 anonim ***** válasza:
Anyósom mesélte, hogy párom is 5 hónaposan felállt magától. Neki annyi "baja" lett, hogy (cuki :D) görbe lábacskái lettek, de pár hónap alatt ki is egyenesedtek, csak duplázni kellett a D vitamin adagját. :)
2014. ápr. 23. 10:38
 19/23 anonim ***** válasza:
Nem lehet tudni mikor indul el,barátnőméké is a felállás után 5-6hónappal indult el,enyém meg 7,5hónapra rá.De enyém azóta meg se áll,egyszercsak felállt a földön és elindult.Azóta nem mászik.De nem is esik el egyébként szinte sose,max ha megbotlik valamiben.
2014. ápr. 23. 10:51
 20/23 A kérdező kommentje:

Akkor felkötöm a gatyámat!:D 5 hónaposan?? Nee...

Nekem a bácsik szoktak mesélni a szuperképességű gyermekeikről, hogy 5 hónaposan beszélt/2hónaposan szallonázott stb.:D

2014. ápr. 23. 10:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!