Keresztelőre szoktak ajándékot venni, vagy csak a keresztszülők?
Figyelt kérdés
Két hónapos kislány keresztelőjére megyünk, férjem unokahugájéra. Nem mi leszünk a keresztszülők. Nagyon nem vagyok otthon keresztelő témában. Nekünk is illik ajándékot vennünk? Ha igen, akkor tudnátok ötleteket adni? Köszönöm.2014. ápr. 17. 07:10
1/10 anonim válasza:
Illik vinni ajándékot, ez olyan "újjá születés" kategória, tehát olyan mint ha egy újszülött csecsemőhöz mennél látogatóba, oda is szokás vinni ajándékot. Legalább is nálunk így szokás.
2/10 anonim válasza:
Nálunk pár hete volt keresztelő (mondjuk a fiam már 2 éves lesz, de igazából ez mindegy). Kapott mástól is ajándékot, de nem nagy dolgokra kell gondolni, kisautó, traktor, ilyesmi. Szerintem valami kisebb dolgot vigyetek.
3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Igazából alapból én is így gondoltam, csak ahogy keresgéltem ajándékötletek után az oldalon a kérdések között, minden kérdésnél csak a keresztszülők kérdeztek ajándék után, hogy mit vigyenek, ez bizonytalanított el.
Mostmár csak ötletekre lenne szükségem.:)
2014. ápr. 17. 07:18
4/10 A kérdező kommentje:
2., neked is köszönöm.
2014. ápr. 17. 07:21
5/10 anonim válasza:
csomag pelenka, kisautó, labda, plüss, ruha, takaró, csörgő, rágóka, zenélő forgó ágy fölé, játszószőnyeg, rácsvédő
6/10 anonim válasza:
Utalvány, pénz, ami mindig jobban jön ha kisbaba van a háznál.
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek is.
2014. ápr. 17. 07:49
8/10 anonim válasza:
Szerintem is illik vinni. Az én ötletem: [link]
9/10 anonim válasza:
Én voltam már vendéngként keresztelőn, a nem keresztszülők is adtak ajándékot, a közeli rokonok nagyobb dolgokat adtak, pl. ékszert, a távolabbiak játékot, mesekönyvet, ruhát. Mi egy kis ruha együttest vittünk.
10/10 anonim válasza:
Engem nagyobb koromban kereszteltek meg és én nem kaptam senkitől semmit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!