Mikor vezettétek be a következő ételeket, összetevőket?
Glutén, tej (bármilyen formában, mennyiségben - tejszeletben vagy hasonlókban), tojás, tészta, méz, forralatlan víz.
Tudom, hogy mikor ajánlják, arra vagyok kíváncsi, hogy a valóságban ki mikor adta a babának.
Glutén: 6 hónaposan
Tej: 11 hónaposan (nem itta a tápszert)
Más tejterméket:joghurtot,rudit már kapott olyan 8-10 hónapos kora körül
tojás: sárgája 10 hónapos,fehérje 1 év után
Tészta: 8 hónap körül
Méz: 2 év
Forralatlan víz: 3 éves lesz de még ma is ritkán kap,én sem szeretem.Olyan 1,5 év után nagy néha,ha nem volt kéznél más akkor ivott sima csapvizet.
glutén: 4 hónaposan.
mikor még kicsi volt a gyerekem, akkor az volt a módi, hogy a védőnő kijött és végignéztem ahogy bekanalazunk a még hozzá nem táplált gyereknek egy adag anyatejbe áztatott háztartási kekszet! (és ez komoly, 4 éve ez volt...).
tejet 2,5 évesen vezettük be, de 1 éves korától 2-3 havonta csináltunk allergia tesztet, mert érzékeny volt rá.
mézet 1,5 évesen, forralatlan csapvizet 11 hónaposan, tojás sárgáját 10 hónaposan, fehérját 1 évesen. tésztát fél éves korától kapott tojásmentest, tojásosat a tojás bevezetése után
Glutén :5,5-6hó
Tej: 10,5 hósan 1,5%-os vizezve 3-4naponta.11hótól 2,8%-os vizezve 3-4naponta. 12hótól 2,8-3,5%-os 3naponta simán.És úgy kb 15hós korától mondhatjuk,hogy szinte naponta kap.Tejszeletet 1éves kora után kapott.
Tojást nem szereti,max tésztában ami van,úgy kapja 1éves korától.
Tészta durum 6hós kortól,tojásost szerintem 1 éves korától.
Méz 1éves korában kapott,de hát nem evett sokszor még.
Forralatlan víz max 6hós korától.
glutén: 6. hónap
tej 2 éves koráig nem lesz bevezetve
Tojás: 1 évesen
tészta: 1 évesen
méz még nincs másfél évesen
kb. 1 éves koráig forraltam a vizet
igaz az én lányom még csak 9 hónapos :)
glutént 5 hónaposan kapott (babakeksz)
tejet még nem kapott (3 éves koráig nem is fog), de joghurtot, sajtot eszik.
tojást csak annyit kapott ami a száraztésztákban van (1 éves koráig nem is erőltetjük a "rendes" tojást, mert én allergiás voltam rá, 3-4 évesen nőttem ki).
tésztát 6 hónaposan kapott először (üveges kaja).
mézet majd 1-1,5 évesen fog kapni, forralatlan vizet pedig majd 1 évesen elvileg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!