Mit csináljak, hogy 7,5 hónapos babám ne sikítson az autóban, ha levan kötve?
Minden utunk egy katasztrófa. Ha 2 km-re megyünk, akkor is visít, mintha a bőrét nyúznánk, nem még ha messzebre. Csak nagyon rövid ideig van el egyedül, utánna állandóan szórakoztatni kell, de az sem köti le hosszan, max 15 perc :( Akkor persze csönd van, amikor az unokatestvére, aki 17 hós, mellette ül. De őt sem vihetjük mindenhova magunkkal, meg ezt eddig csak 15 km-es távolságon "teszteltük".
Autóban nem alszik el magától, mint más babák, csak akkor, amikor már nagyon fáradt, de azt csak induláskor. Menet közben, megkell állnunk, megszoptatom, bealszik és beteszem az ülésbe. Fél óránál többet autóban eddig még nem aludt.
Néha hagyjuk sírni, mert nem tudunk mindig megállni, kivenni sem akarjuk állandóan, mert csak rászokik. De nem rosszabb, ha sírni hagyom, mert akkor rossz emlékei lesznek az utazásról? Mit csináljak?
Én egy zsák játékkal inultam el itthonról. Mindíg előhúzok belőle valami új dolgot, ha már az előzőt megúnja. Néha a háztartási keksz válik be (ez mindíg van nálam, ha elmegyünk itthonról). Énekelni szoktam neki, mesélni, vagy azt mesélemn neki, hogy hova megyünk éppen, mit fogunk csinálni. Van amikor az index kattogására hívom fel a figyelmét, hogy most jön a ti-tu-ti-tu.
De lehet, hogy nem kényelmes neki a hordozó, vagy űlés. A sok ruhától kényelmetlenebbé vált neki.
Az előző vagyok,(12:51)
Amúgy az én fiam az imádok utazni, és autóban aludni babák közé tartozik. Sikításig nem fajult még soha a dolog, inkább a beűltetési, bekötési procedúrát nem szereti.
Sajnos hiába viszem magammal az összes játékot, hiába éneklek neki, akkor is ordít. Nem bír egyhelyben ülni sokáig. Kis örökmozgó. Amint kiszedjük az ülésből, abban a pillanatban, mintha semmi baja sem lenne. Nincs rajta sok ruha, biztos nem az autósüléssel van a probléma, a hintaszékben sincs el sokáig.
Volt, hogy az utcából nem értünk ki, már sírt. Néha az húzza nála ki a gyufát, hogy bekapcsolom a biztonsági övét, mert tudja, hogy akkor nem tud úgy mozogni.
Születése óta megyünk vele, nem javult abszolút a helyzet, csak a hangja lett erősebb. Nem hinném, hogy a fokozatosság segítene.
Szeretnénk már egy kicsit közösen kimozdulni itthonról, csak az utazás tönkretesz minden tervünket, és élményeinket.
Szia! SAjnos nálunk is ugyanez a helyzet. Nekem ezek a válaszok jöttek:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Egyébként nálunk a Tiny Love Take Away Arch nevű játék némiképp javított a helyzeten. De nem sokat és csak nappali fény mellett. Bár nálatok már vannak bevett játékok, úgyhogy valszeg ez sem segít... :(
Kitartás.
kitartás, nálunk is ez van, pedig már 15 hós...
nálunk csak a kaja segít. amíg eszik, csönd van. aztán mindennel próbálkozom, de minden csak pár percig hat. mire odaérünk én hulla vagyok a sok játéktól, ő meg hulla az ordítástól:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!