Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babám 8,5 hónapos. Reggel és...

Babám 8,5 hónapos. Reggel és este még szopizni szokott, de kezd elfogyni a tej. Hogyan etessem ezután?

Figyelt kérdés
Úgy gondoltam, hogy reggel tejes rizspépet adok neki (ezt is csak most kezdte kóstolgatni), este pedig beba2-es tápszert a cici mellé. Vagy reggel is tápszert kell? A védőnőm már csak jövőre lesz elérhető, nem szeretném otthon hívogatni. Köszi.
2009. dec. 20. 21:18
 1/7 A kérdező kommentje:
Egyáltalán, kell neki tápszer? soha nem kapott. Köszi.
2009. dec. 20. 21:23
 2/7 anonim ***** válasza:
Amíg van anyatej addig nem kell neki tápszer, adhatsz neki reggel este még tejpépet is, napközben egyszer gyümi, egy-két alkalommal lehet főzelék valamilyen feltéttel, hús, máj, sajt. eüs
2009. dec. 20. 21:49
 3/7 anonim ***** válasza:

Hát az enyém rosszevő volt, így a nagykönyv szerint etetem még most is, két és fél éves.

Tápszer kell, ez váltja ki az anyatejet egy éves korig mindenképp, de ha anyagilag megengedhető, 3 éves korig. Ha nem fogadná el először vízzel hígítva, majd emelve a tápszer mennyiségét add.

Naponta úgy 500 ml kell neki, de ha szilárdat nagyon nem eszik, és nem fáj a hasa, lehet akár 7-800 ml is. A többi étkezésnél legjobb a víz, esetleg ízesítés nélküli tea (kamilla, csipkebogyó, hársfavirág, Pickwick-gyermektea...), csak ne feketetea legyen.

Napi egyszer kapjon húst, kapjon kétszer gyümölcsöt, kétszer zöldséget, egy-kétszer gabonafélét. Ha már ehet, akkor napi egyszer tejterméket is egyen. Persze a pépek az elején sokmindent kiválthatnak, viszont gyümölccsel dúsíthatók. Ha már ehet tojássárgáját, abból heti 3-4-et egyen. Halat, vöröshúst heti egyszer, többi alkalommal pulykát, csirkét...

Tudom, nehéz betartani, nem is kell, az anya és a gyermek együtt sokmindent meghatároz. A fentiek ajánlások, és mondom, nekem muszáj volt betartani.

2009. dec. 20. 21:52
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Eddig így evett egész nap: reggeli:anyatej, tízórai:gyümölcs, e:főzelék hússal v. hús nélkül, u:gyümölcs v.főzelék v.rizspép, vacsora: anyatej, de mintha már nem lakna jól reggel és este, ide gondoltam a tápszert a tej mellé. Akkor elkezdem kóstoltatni vele.

2009. dec. 20. 22:20
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia. Lányom 8 hónapos volt mikor elment a tejem egyik napról a másikra,azóta reggel és este tápszert kap, délelőtt túró,joghurt vagy gyümölcs gabonával, uzsonnára pedig tejpép vagy gyümölcs gabonával. (Mindíg attól függ hogy tízóraira mit adok neki,ha tejalapút akkor uzsira nem azt kap.) Így van meg a napi tejalapú kajája,sajnos 150-nél nem eszik több tápszert egy alkalommal,így a fent írtakkal egészítem ki hogy meglegyen a minimum fél liter. Ebédre főzelékeket eszik. Mindenképpen szoptassad amíg csak van tejed és ha nem elég akkor egészítsd ki. Szopi előtt nem adnék semmit,mert akkor kevesebbet szopizik és kevesebb lesz a tejed.

Boldog ünnepeket!!

2009. dec. 21. 07:01
 6/7 anonim ***** válasza:
Én reggelre mindíg cicit adtam neki és estére a tápot. Most 16 hónapos és még mindíg így etetem. Mostanra viszont csak reggelre kap cicit, régen napközben is kapott.
2009. dec. 21. 08:09
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi lányok! Boldog Karácsonyt nektek.
2009. dec. 23. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!