Pár hetes/hónapos babák kismamija, hányszor öltözteted a babád?
Ha a legjobb esetet nézzük :), tehát nem bukja le, pisili össze, kakilja szét az öltözetet, akkor fürdetéstől fürdetésig, tehát 24 óráig ugyanabban van, és ezek alváshoz is megfelelő ruhák (egész éjjel, plusz nappal is 2x2 órát alszik általában).
Akkor öltöztetem át többször, ha megyünk valahova, ilyenkor mehet a kisfarmer, kis ing, a divatosabb szerkók, persze ebben aludni nem túl kényelmes, tehát hazaérve újra vissza a játszósruha.
5hós kisfiú :)
Mint írtad, ha bukik, vagy kifolyik a pisi/kaki, akkor öltöztetek. Na meg fürdés után este. Viszont a fürdés után ráadott ruciban kezdi a másik napot. Van olyan nap, hogy nem folyik ki semmi a pelusból, és csak nagyon minimális bukás (értsd: egy kb. 10 forintos nagyságú folt) kerül a ruhára. Na, azt akkor nem cserélem le, csak ha megyünk valahova/valakihez. De van olyan is, hogy 4-5-ször öltöztetem át. Változó.
Az első méretekből elég 5-6 body és 3-4 rugi. Mert úgyis gyorsan kinövi, és ha valami a ruhára kerül, akkor meg egyből mosod ki, tehát nem kell több ruhát szerintem beszerezni az elején.
ez szerintem a mosási szokásoktól is függ...ha mondjuk 2 naponta szoktál mosni,akkor igen,akár elég is lehet 5-6 db..nekünk 50-esből kb. ennyi volt,én volt mikor kevésnek éreztem,de az az én lustaságom,mert ritkábban vasaltam,mint kellett volna:D de tiszta ruhája mindig volt..én mondjuk 2 naponta mosok(mosható pelust használok),így meg tudom tölteni ilyen gyakran a mosógépet a pici rucijaival.
Amúgy én nem vagyok egy agyonparázós,csak akkor öltöztetem át,ha a body is "sérül",ha csak picit lebüfizi a rugit,akkor nem..Ha jó napunk van,akkor nálunk is fürdéstől fürdésig egy szett...ha nem,akkor volt olyan 4-5 átöltözés is megvolt..
szintén kezdő kismama voltam/vagyok. 6 hetes a picúr. Hát, nem szépítek, már párszor nyaktól bokáig fosta magát :DD Kb. 2 naponta mosok rá, mert ilyenkor ugye lepedő, na meg mi 'esszük' a textilpelenkákat, mert én is azt használom itthon melltartóbetét helyett, mert azt kb. fél óráig bírja, mert még nem állt be a kereslet-kínálat, így konkrétan ömlik a cicimből a tej etetések idején :D
Nem kevés az az 5-6, na meg kb. 2 hét alatt kinő egy méretet. Na meg jön a jó idő, kevesebb ruha is elég rá a takaró alá.
második voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!