Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Magas az ágyunk, ne szedjük...

Magas az ágyunk, ne szedjük szét hogy csak a matrac legyen, hogy ne essen akkorát a baba?

Figyelt kérdés
Van valaki aki aki így tett? Pár helyen láttam hogy a szülők matracon aludtak a gyerek biztonsága érdekében. Kezd mászni és már egyszer le esett. Többnyire egyedül vagyok vele itthon és nem tudok mindig mellette lenni mert ugye van dolga az embernek. És nem mindig marad el velem a konyhába sem. Van neki lerakva habtapi meg szőnyeg amin játszik de valamikor csak az ágyon akar lenni. Így nem is esne nagyot meg nagyobb területet járhatna be azaz mászhatna be.
2014. ápr. 10. 13:32
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

szerintem az alap, hogy ágyon nem hagyunk egyedül babát, főleg kúszó-mászó babát.

de ha te ragaszkodsz ahhoz, hogy ő az ágyon játszol míg te mást csinálsz, akkor nyilván meg kell oldani, hogy kisebbet essen.

próbáld meg máshonnan megközelíteni, nem az az opció, hogy ne nagyot essen, hanem hogy ne essen

2014. ápr. 10. 14:26
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én sem hagynám az ágyon, ha még nem tud rá felmászni akkor inkább leraknám a földre, míg dolgom van.
2014. ápr. 10. 14:36
 3/7 anonim ***** válasza:

Számomra is elég fura a megközelítésed. Azt kellene elérned, hogy ne essen le, nem azt, hogy kisebbet essen. Nem tudom, hol az ágy, de akkor zárd be a szobaajtót. Nálunk az összes ajtó zárva van, ahová nem akarom, hogy bemenjen. Ha nincs ajtó, barikádozd el az ágyat.

Ha nem tudsz odafigyelni, vidd őt is magaddal (etetőszék, pihenőszék, járóka).

Még egy megoldás: tanítsd meg lemászni. Amint a fiam felmászott a kanapéra (a miénk nem olyan magas), rögtön megtanítottam, hogy kell lemászni. 1-2 nap után szépen fordult, és lábbal lefelé jött le. Ennek ellenére még most sem hagyom ott felügyelet nélkül. Van erre sok megoldás, használj valamit, ha nem akarod, hogy leessen. Emiatt nem kell a földön aludni.

2014. ápr. 10. 16:50
 4/7 anonim ***** válasza:
Szia! Mi ahogy láttuk, hogy lassan fel fog tudni mászni az ágyra megtanítottuk hogyan másszon le. Mire magától felment szépen le is jött de nem hagyom soha az ágyon egyedül illetve ha nem látok rá akkor szobaajtó becsuk és nem tud bemenni. Amúgy alacsonyabbról is lehet rosszul esni, mesélték, hogy nagybátyám amikor kicsi volt egy matracról esett le és enyhe agyrázkódást kapott szóval inkább elkerülni kell a leesést.
2014. ápr. 10. 21:43
 5/7 A kérdező kommentje:
Látom nem olvastatátok végig amit írtam. Csak MOST kezd mászogatni! És tudom hogy alap hogy nem hagyunk gyereket egyedül az ágyon. De úgy nézem csak okoskodni tud itt mindenki. Barikádozzam el az ágyat? És ugyan hogy? Ha a gyereket jobban érdekli mi van a másik oldalon? Ideig óráig el van a földön,kiságyba,kompba,aztán az ágyra akar.
2014. ápr. 11. 08:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Hidd senki nem okoskodott, csak leírta, amit gondol. Az én lányaim már 1,5 évesek múltak, de már rég fel és le tudnak mászni, de csak akkor hagyom ott őket felügyelet nélkül, ha valamit eszegetnek, mert tudom akkor nem állnak fel ,de akkor is csak pár percre hagyom ott őket. Ha dolgom van, szobaajtót bezárom és nem mehetnek be. A héten ott ültem mellettük ennek ellenére az egyikük akkorát esett, hogy első gondolotam az volt, hogy ott hal meg. Meg kell tanulnia a gyereknek, hogy más dolgod is van és akkor ő nem tartókodhat az ágyon. Nekem ikreim vannak és hidd el nem egyszerű, de ha főzök pl. akkor bezárom az ajtókat és csak a konyha és szobájuk a területük. Ha vasalok, akkor is ott vannak látó távolságban, mert a vasalást nem tudom abbahgyni perceneként, hogy utánuk szaladgáljak. Te alakítod a szabályokat.
2014. ápr. 11. 08:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy barki is okoskodott volna, csak valaszoltunk a kerdesre. Ha neked csak a te megoldasod jo, felesleges kerdezni. Akkor szedd szet az agyat, es aludjatok a foldon.

Egyebkent meg lehet kapni racsot, eleteszed, es nem maszik fel ra. Szerintem mindenre van megoldas, ha akarja az ember. Mi sem alszunk a foldon, es meg egyszer sem esett le a fiam sehonnan. Ha nem akarom, hogy valahova odamenjen, megoldom.

Es ra lehet szoktatni, hogy mit nem szabad. Tanitgatni kell. Ahogy fentebb mondtak, neked kell kialakitani a szabalyokat. Gondolom, a forro sutohoz vagy a konnektorhoz sem engeded oda, hogy hatha nem lesz baja.

2014. ápr. 11. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!