Van, aki nem kezdte el 6 hónaposan a hozzátáplálást?
Figyelt kérdés
Lett miatta valami probléma?2014. ápr. 7. 10:25
1/8 anonim válasza:
Több ilyen anyukát is ismerek. Mindegyik baba később rossz evő lett, mert nem szokott hozzá időben a "rendes" ételekhez.
2/8 A kérdező kommentje:
Nálunk ez sok dolog összessége miatt alakul így. Remélem, hogy a későbbiekben nem okoz majd semmilyen problémát. 1 héttel múlt 6 hónapos, lehet, hogy 2-3 hét múlva már kezdhetjük a kóstoltatást. Sárgarépát ehetne, de az nem kell neki.
2014. ápr. 7. 10:35
3/8 anonim válasza:
Én is elég későn kezdtem, kislányom most 8,5 hónapos és még nem tud ülni. Már érdeklik az ételek, de inkább a gyümölcsöket eszi meg. Most már próbálgattam neki zöldségeket is, volt amikor imádta a répafőzeléket, de másnap elindult a foga kifelé és onnantól megint nem akart enni... Most már kint van a foga így próbálkozunk tovább. Már húspépet is csempészek az ételébe mert muszáj ennie azt is. türelem és ne erőltesd, ha nem kéri, megeszi majd később. Szerintem hallgassa belső hangodra!
4/8 anonim válasza:
Igen,én.De nem rajtam múlt a lányom majdnem 7,5 hónapos volt amikor elfogadott bármit is a cicin kívül.Gond annyi lett belőle,hogy itthon válogat.A bölcsiben mindent megevett,és az oviban is jól eszik.
5/8 anonim válasza:
Majdnem 8 hónapos volt a lányom, mikor elfogadott mást az anyatejen kívül.
Nincs egyenes összefüggés a válogatás és a késői hozzátáplálás között.
A kisgyerek igényeit kell figyelembe venni, nem pedig a nagykónyv szerint élni az életet.
Mindenre van példa, de a te gyereked is egyedi, majd kiderül, hogy ő milyen lesz.
6/8 anonim válasza:
9hónapos volt, mikor azt tudtam mondani, hogy eszik rendesen. Ráadásul előtte nem fogadta el a pépeset. 6 hónaposan kezdtem, de nem hozzátáplálni, csak kóstoltatni. Nem siette el, de nem bántam, neki így volt jó.
Most 20 hónapos, egyedül eszik. Nem válogat, mindent megeszik a gesztenyén, a céklán és az ananászon kívül.
7/8 anonim válasza:
Én ismerek anyukát, aki 10 hónapig kizárólag csak szoptatta a kislányát, mert a pici egyszerűen nem akart enni semmit, még cumisüvegből se. Aztán az anyukának 1ik napról a másikra elment a teje gyulladás miatt, akkor kezdődött egy jópár napos harc, de végül elfogadta a kislány. Nincsenek problémái az evéssel. Akkor is szépen gyarapodott, amikor csak szopott, és most is egy teljesen átlagos testalkatú, magasságú 2 éves.
8/8 anonim válasza:
már 4 hónaposan elkezdtem. Akkor ez volt az ideális, védőnőtől ezt hallottam. Nem tudom mi ez a nagy fordulat, hogy minél később kezdik el :O (pedig csak 7 éve volt )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!