Anyukák, nektek a párotok mennyit segít a gyereknevelésben? Pl. Mikor kicsi volt, pár hónapos elvolt a babával? Volt hozzá türelme?
Mi úgy vágtunk bele a "bizniszbe" :), hogy közösen, mindent.
Ez a gyakorlatban úgy festett, hogy ő épp a phd utolsó évében volt, amikor megszületett a lányunk (ez egy lazább munkarendet jelentett, volt nap, amikor csak itthonról írta a cikkeit, be sem ment), én meg nappali tagozaton tanultam pszichológusnak. Májusban született a kiscsaj. Az első időszaktól kezdve tápszeres volt, és kétszer kelt éjjel, egyszer éjfélkor - ilyenkor a férjem többnyire még ébren volt, ezeket az etetéseket ő csinálta mindig, és egyszer négykor, ez volt az én részem. Szeptembertől már aktív félévem volt, egyéni tanrenddel, hetente csak 2x voltam bent másfél órát, akkor mindig a férjem volt a lányunkkal. Imádta ezt az időt, érezte a saját kompetenciáját a gyerekkel, sétáltak, levegőztek, otthon bohóckodott vele, de simán tisztába is tette, lefektette, megetette, tehát mindent el tudott intézni körülötte, ha úgy hozta az élet, vizsgaidőszakban ez nagyon jól jött, hiszen a vizsgák, ügyintézesek miatt elég össze-vissza jártam be az egyetemre. Közben ügyelt is, de ennyi volt az osztályos munkája, tehát havonta kb. 5 alkalommal volt ügyeletes, akkor 24 órát dolgozott, és egy napot otthon volt, ilyenkor ahogy hazaért, már be volt zsongva, hogy egész nap velünk lehet, és mentünk ide-oda, pedig volt, hogy egész éjjel csak betegeket látott el, le sem feküdt, azaz 25 órát volt egyhuzamban ébren, majd velünk kószált még 3-4 órát, és csak akkor feküdt le, ha a kislányunk is elaludt. A saját bevallása szerint élete legjobb időszaka volt ez. Utána elkezdte a rezidensi éveit, én befejeztem az egyetemet, ekkor volt 11 hónapos a lányunk, és ilyen formában elmaradtak a heti 1-2 közösen töltött óráik, így az volt a férjem ötlete, hogy én mehetek szabad foglalkozásra, míg ők csellengenek, állatkerteznek, játszóházaznak, mert szerette ezeket az apa-lánya délelőttöket. Tehát átlagosan volt havi 4x 2-3 óra, amikor ők ketten valamit csináltak, én meg egy picit kikapcsolódtam, vagy ha éppen úgy adódott, akkor természetesen mentem velük. :)
Most már mindjárt 2 éves a lányunk, a szerelem egyre-egyre nagyobb, továbbra is nagyon ragaszkodnak egymáshoz, csak most már bűvült a programjaik köre, és az ügyelet utáni "apa-lánya" délelőtt még mindig megvan. :) (Hétvégén meg férj-feleség délelőtt van, nagyik jóvoltából, olyankor meghálálom, hogy ő a világ legjobb férje ;)).)
??? Nyugtatót???
Minek? Miért? Ki írja fel neki?!?!
Nem tudom megérteni, hogy hogyan történik itthon, hogy emberek cukorkaként, alkalomszerűen nyugtatóhoz nyúlnak.
A nyugtatók receptre írt alkoholnak felelnek meg, ugyanazon a receptoron hatnak, lényegében a hatásmechanizmus is megegyezik. Ha csak így képes vele lenni, akkor én nem bíznám rá.
11-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!