Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van olyan, hogy egy baba...

Van olyan, hogy egy baba elöbb álljon fel-mint üljön?

Figyelt kérdés
kisbabám 8 hónapos,ülni csak próbálkozik,kutyázik,és oldaról próbálja feltolni magát-de ez még nem megy.mostanában négykézlábra ereszkedik-és onnan kinyújtja a lábai t-ill megkapaszkodik az ágyrácsban-és igy nyújtja a lábát.mi a sorrend?elöbb fog vajon állni?
2014. márc. 29. 12:45
 1/7 anonim ***** válasza:
van
2014. márc. 29. 12:45
 2/7 anonim ***** válasza:
Igen, nálunk így volt.
2014. márc. 29. 12:48
 3/7 anonim ***** válasza:
Igen, pl. az én lányom. Már kapaszkodva jár, de nem ül le magától, csak ha én leültetem. Négykézláb sem mászik, csak simán kúszik. Orvoshoz is vittem, szerinte ez elég gyakori, nem kóros.
2014. márc. 29. 12:58
 4/7 anonim ***** válasza:

Igen. Gyógypedagógus vagyook - alapvetően kétféleképpen ülnek fel: 1., téredelőtámaszból oldalra kiülve 2., állásból leülve.

A 2. ritkább, de nem kóros. Arra viszont figyelj, hogy ne hagyjon ki fejlődési lépést - pl. ha már lépeget és állásból már le is tud ülni, akkor (nem biztos, de) előfordulhat, hogy a mászás ki is marad, ami nem jó.

2014. márc. 29. 13:11
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen. Mindkét fiam.
2014. márc. 29. 13:44
 6/7 anonim ***** válasza:
igen. fiam 8 hósan fel állt, 8,5 hósan ült fel. 6,5-7 hósan már stabilan ült, nem dőlt el kitámasztás nélkül
2014. márc. 29. 14:06
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. a gyógypedagógusnak különösen.én is pedagógus vagyok-igy tudom a fontosságát,ha valami kimarad.sajnos a kisfiammal terápiára járunk,igy most majd jobban ügyelek ezekre
2014. márc. 30. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!