Van olyan, hogy egy baba elöbb álljon fel-mint üljön?
Figyelt kérdés
kisbabám 8 hónapos,ülni csak próbálkozik,kutyázik,és oldaról próbálja feltolni magát-de ez még nem megy.mostanában négykézlábra ereszkedik-és onnan kinyújtja a lábai t-ill megkapaszkodik az ágyrácsban-és igy nyújtja a lábát.mi a sorrend?elöbb fog vajon állni?2014. márc. 29. 12:45
3/7 anonim válasza:
Igen, pl. az én lányom. Már kapaszkodva jár, de nem ül le magától, csak ha én leültetem. Négykézláb sem mászik, csak simán kúszik. Orvoshoz is vittem, szerinte ez elég gyakori, nem kóros.
4/7 anonim válasza:
Igen. Gyógypedagógus vagyook - alapvetően kétféleképpen ülnek fel: 1., téredelőtámaszból oldalra kiülve 2., állásból leülve.
A 2. ritkább, de nem kóros. Arra viszont figyelj, hogy ne hagyjon ki fejlődési lépést - pl. ha már lépeget és állásból már le is tud ülni, akkor (nem biztos, de) előfordulhat, hogy a mászás ki is marad, ami nem jó.
6/7 anonim válasza:
igen. fiam 8 hósan fel állt, 8,5 hósan ült fel. 6,5-7 hósan már stabilan ült, nem dőlt el kitámasztás nélkül
7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. a gyógypedagógusnak különösen.én is pedagógus vagyok-igy tudom a fontosságát,ha valami kimarad.sajnos a kisfiammal terápiára járunk,igy most majd jobban ügyelek ezekre
2014. márc. 30. 12:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!