Miket tud 9 hónapos babád? Fiú vagy lány? Hány kg és cm?
Fiú. 9 kg.
Kúszik, mászik, bútorok mentén sétál. Pár napja tud állásból leülni és párszor sikerült a kanapéról lejönnie (lábra érkezve :) ).
Dobozból kipakol, tárgyakat összeütöget (de pl. nem tapsol)
De beszédfejlődésben nem olyan ügyes még. Kacarászik, gügyög, tudja ha hozzászólunk, de nem utánoz hangokat és nem mond 2 szótagú szavakat, amit elvileg már kéne.
Első vagyok... egyébként több dolog miatt is csalóka ez a dolog:
1. Nagyon a mozgásfejlődés főbb lépéseire szokták kihegyezni az összehasonlítást. Ebben pl az én babám elég fejlett, de a finomabb mozgások (lapozgatás, gombnyomogatás, egyebek), a szociális viselkedés, stb-stb fejlettségét sokkal nehezebb megfigyelni és én pl. egyáltalán nem gondolom hogy abban olyan ügyes lenne.
2. Az anyuka nyilván elsősorban azt látja amit TUD a babája és nem látja azt ami más babáknak már természetes de az ő babájának eszébe se jut még.
Az én lányom ennyi idősen még csak felülni és kúszni tudott, viszont már akkor is nagyon értelmes volt, tapsolt, integetett és mondta hogy pápá, a fenekén ülve táncolt, utánozta a halat és az oroszlánt, mutatta és mondta hogy oda.
8,5 kg és 71 cm volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!