És jó baba kérdéstől mást is a hideg rázza?
A hideg ugyan nem ráz, de hülye kérdésnek tartom. Tőlem is sokszor megkérdezik. Mégis, mit mondjak? Tegnap éjjel jó volt, mert többet aludt, ma meg rossz, mert kevesebbet?
Mostanában azt szoktam mondani, hogy ááá, nagyon rossz gyerek! Ilyen rossz babával még nem is találkoztam!
Még azon szoktam röhögni, amikor a rózsaszín sapkás és kardigános, fülbevalós gyerekemről megkérdezik, hogy kislány, kisfiú? Régebben annyit mondtam, hogy azt hittem, látszik. Most meg már csak annyit, hogy kisfiú.
Kisfiú b...meg, csak már most próbálom arra orientálni, hogy majd később lánynak érezze magát...
Jajj ezt a fiú-lány kérdést én is imádom!
A lányomon nagyon picinek mindig lányos ruhák voltak.(Igaz fülbevalója nincs, mert én nem éreztem fair-nek dönteni bármely testrésze fölött, majd ha ő akarja akkor kilövetjük neki.) Állandóan kérdezték, hogy f/l? Sőt volt, aki simán lefiúzták.. :D
Most a fiammal ugyan ez van fordítva..Őt kislányozzák..pedig igazi kiskrapek cuccokban rohangálunk vele.Szó nélkül le kislányozzák, és mikor közlöm hogy fiú, akkor ez a válasz: "ja..bocsi, csak annyira kis szép"! :D Még jó hogy anno a lányomnál nem azt mondták, hogy: bocsika..annyira kis csúnya.. :/ Na.. mint ha egy fiú nem lehetne szép, nem? Egyébként meg tök elfogultan mondom, hogy ő is szép volt, és most is az! :D
Én azt mondtam rá, hogy nem, de megtartjuk.
Ugyanilyen volt, a kisfiú vagy kislány kérdés is, amikor virágos kisszoknyában nézegetett a lányom a babakocsiból, rózsaszín sapkával. Arra mindig, következetesen azt mondtuk, hogy még nem döntöttük el, hogy milyen neműnek neveljük.
Millió olyan kérdés/mondat elhangzik nap mint nap, aminek semmi értelme, csak udvarisságból szokás mondani. Ez is egy ilyen. Ugyanúgy, ahogy a "Hogy vagy?" kérdésre is csak annyit mondasz, hogy jól, ugyanúgy erre is csak annyit, hogy jó baba.
Ő a kérdéssel jelezte, hogy érdeklődik, nem téged akart felbosszantani, csak udvarias és nincs jobb kérdése.
Hülye kérdésnek tartom, de nem ráz ki tőle a hideg.
Engem jobban idegesítettek amikor terhes voltam, a jól vag-e, vagy egyben vagy-e még kérdések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!