Olyan anyukák vagy apukák válaszait várom akiknek cicájuk is van. Hagyjátok hogy a kicsitek megsimogassa a cicát?
Elvileg ha megvan minden oltása és higiénikusak a körülmények /alom, kaja stb/ akkor nem lehet baj. Kivéve ha asztmás, ekcémás a babád, vagy atópiés dermatítisze van pl, mint nekünk.
Semmilyen bőrbetegség mellé nem szabad cicát venni, mert a cica a hámsejtjeit mindenhol ott hagyja a lakásban és ezek erősen allrgének - ha valaki érzékeny rá.
Én is akartam cicát, de így sajna nem lehet. Ha veletek minden ok, akkor hajrá!
szia! a kisfiam 14 hónapos, kész férfi :) a cicánk kb. 5 éves. amikor a fiam újszülött volt, a cica csak az előszobába jöhetett be (udvarra kijáró egyébként), de nem a bacik, vagy szőr miatt, hanem féltünk, hogy esetleg ráfekszik. később ahogy a fiam nőtt, egyre többször találkoztak, utána volt hajlandó mászni a fiam (mással nem tudtam motiválni). egyre szorosabb lett a "kapcsolat". sokat fogdossa, simogatja (megtanult finoman hozzányúlni, ami azért nem volt könnyű), kötéldarabot huzogat neki, a cica meg birkózik...
őszintén mondom, a legjobb játék :) sosem volt beteg tőle. a cica tisztán van tartva, rendszeresen féregtelenítjük (a férjem állatorvos).
ami inkább nehézséget okozhat lakásban, az valóban az, hogy ha a baba megtalálja a cicakaját, almot stb. bizony meg is kóstolja... szóval ezt alaposan meg kell tervezni és amíg a kiscica meg nem tanulja otthagyni a kicsit (pl. durvuló játéknál), nagyon figyelni kell, mert a macskák hajlamosak "begorombulni", karmolni... a miénk már egyszerűen kikéredzkedik, ha unja a fiam zaklatását.
minden jót Nektek! a kislány tuti imádni fogja egyébként :) (a fiam első szava a cica volt - no comment)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!